Voiam sa incep cu ,,aduc un omagiu'' dar am constatat ca suna ca naiba....
Am copilarit printre locomotive de tip apropiat celei prezente. Tata era maistru sef de depou si ma tineam scai de el. Din cand in cand ma dadea in primire la cate un mecanic la reparatii, care, ca prima grija avea sa ma boscaie cu ce era mai unsuros la indemana iar apoi sa imi ceara ,,la mana'' tot felul de scule. Param atunci cand mecanicul era prea zelos dar tata radea intotdeauna si sosotea cu respectivul. Abia peste ani, dupa ultimul drum facut impreuna, unul din cei ramasi mi-a povestit ca tata radea cand ii spunea ce m-a mai invatat in ziua aia. Cred ca ,,omagiu'' e o scuza pentru ceva la care suntem datori dar din diferite motive, la vremea cand ar fi trebuit sa fie rasplatit cu multumiri, am fost prinsi de vartejul stralucitor al efemeridelor cotidiene trecand cu usurinta pe langa adevaratele lumini. Din nfericire in cele mai multe cazuri, atunci cand realizam, luminile adevarate sunt stinse. Si din acest motiv renunt la omagiu si incep acest model in amintirea zilelor cand zburdam printre locomotive. Scuze pentru introducerea prelungita....
Locomotiva T2 model Bn 2t+t a fost fabricata in Germania la fabrica Henschel & Sohn in anul 1939 in doua variante, T2 - 71 si T2 - 72, ambele pentru un ecartament de 600 mm. Kitul e editat de Modelik la scara 1:25 si contine instructiunile de montaj insotite de planuri de montaj destul de detaliate si cartoanele cu subansamblele. Cartonul e suficient de gros pentru majoritatea elementelor, necesarul de carton pentru dublare fiind destul de mic. Culoarea e buna, necesarul de retusuri fiind limitat doar la muchiile taiate si doar optional in unele zone de interior. Elementele sunt pentru locomotiva si tender, tronsonul de cale ferata pe care se aseaza modelul fiind lasat la fantezia modelarului. Ca particularitate, rotile locomotivei sunt redate in doua variante, una mai simpla fara decupaje si una mai laborioasa cu spite.