Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1] 2   Mergi Jos

Autor Subiect: Spitfire MkI - Modelik 9/05  (Citit de 13992 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Andrei

• Vizitator
Spitfire MkI - Modelik 9/05
« : 17-04-2010, 21:10:28 »

Dupa o incalzire cu modele gratuite de pe diverse site-uri, m-am apucat de primul model cumparat: Spitfire-ul de la Modelik (fig 1).

Am cautat pe alte forumuri impresii despre model si am vazut ca primul lucru gresit care apare la constructie este podeaua cabinei - piesa X - care este cu 7-8mm mai scurta. Solutia mea: da-o incolo, si asa Spitfire-ul n-are podea in carlinga. Facem altceva (fig 2-4).
memorat

Andrei

• Vizitator
Spitfire MkI - Modelik 9/05
« Răspuns #1 : 17-04-2010, 21:15:52 »

cont.
memorat

Andrei

• Vizitator
Re: Spitfire MkI - Modelik 9/05
« Răspuns #2 : 17-04-2010, 21:22:02 »

Nu mi-a placut absenta detaliilor din carlinga asa ca a trebuit sa fac ceva si in privinta asta:
memorat

Andrei

• Vizitator
« Răspuns #3 : 17-04-2010, 21:26:36 »

Scaunul trebuie sa fie si el in ton cu restul:
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #4 : 17-04-2010, 21:36:53 »

Frumos lucrat  :27: , tot ce ai facut pana acum arata super iar detaliile adaugate se potrivesc foarte bine.
Spor la treaba in continuare.
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #5 : 17-04-2010, 21:57:03 »

In general Modelik nu are modele hiperdetaliate. Am patit-o si eu cu un avion la care elementele de pe peretii carlingei erau doar tipariti. Cum macheta era in format electronic am scos pagina respectiva in vreo 3 exemplare si am construit piesele respective in relief.

Spor. :18:
memorat

Andrei

• Vizitator
« Răspuns #6 : 29-04-2010, 18:49:22 »

Cabina ansamblata:
memorat

Andrei

• Vizitator
« Răspuns #7 : 29-04-2010, 18:51:55 »

Compartimentul din spatele scaunului si niste greseli de ansamblare ce trebuiesc umplute :23:
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #8 : 29-04-2010, 19:55:11 »

Cum s-ar zice "so far so good" , mi se pare mie sau ai vopsit unele piese ? Daca da , cu ce?
memorat

Andrei

• Vizitator
« Răspuns #9 : 18-05-2010, 01:50:07 »

DragosP: cu Revell Enamel: 67 (asta e nr. de pe capac) pentru interior,  99 silver, 8 black...

Trecind la partea anterioara a fuzelajului am decis sa mai adaug cite  ceva la structura de rezistenta. O alta greseala pe care am facut-o a  fost pozitionarea pieselor 2 si 3 prea in fata - marginea posterioara a  piesei 3 trebuie aliniata cu fata posterioara a piesei III. M-a costat  enorm acest lucru pentru ca , dupa ce am lipit piesele 2-3, 5-7 (in  afara de 5 pareau sa se potriveasca fara probleme), am taiat in doua  piesa 5, 4 nu se mai potrivea, dezastru... a trebuit sa le dezlipesc,  urit dupa cum se vede.
memorat

Andrei

• Vizitator
« Răspuns #10 : 18-05-2010, 02:08:48 »

La piesa 8 o alta problema: e prea mica pentru a se potrivi cu IV si VII  desi, pe toata portiunea acoperita de camuflaj, niturile se aliniaza  cum trebuie.

De cealalta parte, o buna potrivire, insa trebuie avuta grija la piesa  XI: daca folositi piesa de legatura intre 11 si 12, cartonul pe care e  tiparita e prea gros si ar trebui folosita o hirtie mai subtire - de  aceea mi-a ramas despartitura aceea din ultima imagine.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #11 : 19-05-2010, 00:53:50 »

La piesa 5, cea care ai taiat-o in 2 pentru a se potrivi, poti adauga o fa?ie de carton din revista (ca sa ai aceia?i grosime la material) ?i acoperi golul ramas. Dupa ce se usuca bine colorezi numai partea maro. La piesa 8 cred ca locul ramas gol se va acoperi cu aripa.
Mergi pe principiul "Probez de 3 ori ?i lipesc o singura data", BAFTa !!

memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #12 : 19-05-2010, 17:03:10 »

Mergi pe principiul "Probez de 3 ori ?i lipesc o singura data", BAFTa !!

Exact asta vreau sa spun si eu. Personal cand fac avioane la 1:33 ma abat daca se poate de la metoda traditionala de a face scheletul (coastele ) si ulterior peste el se lipesc piesele procedand invers : lipesc progresiv intre ele piesele de acoperite si ulterior introduc si scheletul. Asa evit situatia neplacuta de a avea piesele scheletului mai mari decat ar trebui.
Bafta in continuare.
memorat

Andrei

• Vizitator
« Răspuns #13 : 26-05-2010, 14:57:53 »

@Papy: voi petici piesa 5 desigur, am vrut sa fotografiez problemele care le-am avut de aceea si golurile.

@DragosP: ma intrebam oare cum ar iesi daca as fi lipit piesele doua cite doua (4 cu 5, 6 cu 7) si apoi le-as fi prins pe schelet. La metoda ta nu m-as fi gindit ca ar merge din cauza complexitatii structurii de rezistanta insa acum ma bate gindul sa o incerc la urmatorul model.Merci.
memorat

Andrei

• Vizitator
« Răspuns #14 : 08-06-2010, 01:49:03 »

Am facut partea stinga a aripii dar uitucul de mine n-a mai facut poze la structura de rezistenta si la modul de acoperire al acesteia - sper sa nu repet prostia si la cealalta jumatate. Aripa se acopera folosind doua piese: una pe partea superioara, cealalta pe cea inferioara, ele lipindu-se una de cealalta in zona bordului de atac si al celui de fuga. Din aceasta cauza, bordul de atac trebuie tratat cu mare atentie pentru a reusi un contur uniform (eu n-am fost in stare).

In imaginea 3 partile A si B trebuie separate si mutate in alte pozitii: A mai spre bordul de fuga (in imagine e deja la locul potrivit) iar B inspre virful aripii cu 1 mm altfel nu mai incape eleronul. Nu am gasit ce piese trebuie folosite pentru prinderea eleronului de aripa (ultima imagine).
memorat
Pagini: [1] 2   Mergi Sus