Machete din carton

Pagina: [1]   Mergi Jos

Autor Subiect: Schooner 1:50 Lilla Dan  (Citire 417 ori)

0 membri inregistrati şi 1 Vizitator citeste acest subiect.

tavi

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 848
Schooner 1:50 Lilla Dan
« : 20-06-2010, 20:59:23 »
 Si ....... na , ca am raspuns provocarii lui EL CAPITANO , si am demarat constructia unui schooner la o scara de numai 1:50. Chiar daca lucrez in paralel la mai multe modele, pe mine, tin sa va anunt ca nu ma deranjeaza chiar deloc, vorba aia : mai diversificam, ca doar......... oameni suntem.
 Chiar daca am lipsit ceva timp de pe forum, am facut-o cu motive foarte bine intemeiate, si datorita ultimelor zile care pentru mine au fost putin mai ....( relaxante )dar si ca sa mai uit de mizeria in care ne afundam incet dar sigur, am inceput sa lucrez in tandem la cele 2 modele , ST. Roch si de-acum cunoscutul schooner LILLA DAN.
 ........ si ....... ca sa va lamuresc, va spun un secret: ma antrenez pentru o nava mare si tare faina. Credeti ca ghiciti care ar fii accea ??  :2: :2:
..... si poate totusi .......

tavi

• Moderator
  • Modelist
Re: Schooner 1:50 Lilla Dan
« Răspuns #1 : 20-06-2010, 21:01:36 »
...... si .......... am inceput cu inceputul ...... si anume .... ,,scheletul " modelului

traian

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 791
« Răspuns #2 : 23-06-2010, 09:22:51 »
    Inutil sa mai fac aprecieri, orice lucru facut e bine facut. Normal ca daca e facut se si vede iar asta iarasi e bine. Restul tine de dioptria privitorului.
    Cred ca stiu fara sa ghicesc despre ce nava e vorba, doar una poate fi si mare si faina, ai dat prea multe detalii.
                                      Spor !

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #3 : 23-06-2010, 09:42:34 »
    Cred ca stiu fara sa ghicesc despre ce nava e vorba, doar una poate fi si mare si faina, ai dat prea multe detalii.
Nu cumva este vorba din nou de spiridusul ala nazdravan? >:(

traian

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 791
« Răspuns #4 : 23-06-2010, 16:28:29 »
   La asta e randul tau sa ghicesti. Oricum, preventiv, i-am facut teaca matalica pentru coada.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #5 : 27-06-2010, 13:23:04 »
Profitand pe deplin de vrema de afara, :52: , in ultimele zile am mai crosetat pe la schooner, ca era si timpul sa mai recuperez la capitolul modelit , si am terminat cu .... filaritul corpului, aratand cam asa :

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #6 : 27-06-2010, 13:25:25 »
Pentru a mai diversifica putin toata zapaceala asta inconjuratoare am inceput si cu una dintre cabine.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #7 : 27-06-2010, 13:26:39 »
..... si parca incepe sa arate a ceva plututor, nu?????

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #8 : 27-06-2010, 13:36:31 »
Iar ..... ca sa nu mai fiu urechiat de ....... stie el cine , si incercand sa-mi repar greseala prosteasca, am filat si puntea, la care am folosit fileuri se furnir de mahon avand dimensiunea de 3.8x0,17mm, pentru a ma apropia cat mai mult cu putinta de culoarea puntii schoonerului Lilla Dan. Initial am fost tentat sa filez puntea cu furnir de abanos, dar....... experimentatii lupi de mare stiu mai bine, iesea la propriu si la figurat neagra. Asa ca ..... la culoarea asta tind sa cred ca sunt cam in ton cu cea reala.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #9 : 13-02-2011, 14:01:44 »
Eeeeee, de la ultima postare pe acest topic, a trecut ceva vreme, si se pare ca ......am ramas in urma. Lucrul a mai avansat putin, nu mult, dar totusi cat de cat sa mai atrag atentia si la el. Pentru moment .... sa fiu sincer, acest proiect a intrat in ''impas'' ca sa zic asa . De ce ??? Ei bine..... urmeaza partea cea mai distractiva a constructiei, si anume....... electronica, motorizare, vinciuri, si alte..... acareturi, asa ca , pana una alta, s-a retras cuminte in unul din colturile netulburate de celelalte proiecte aflate inca in desfasurare.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #10 : 13-02-2011, 14:03:49 »
Si...... dupa atata frig si ceata, marea mazgaleala s-a finalizat cu oarecare succes, zic eu.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #11 : 13-02-2011, 14:08:20 »
Dupa cum spuneam...... una din probleme, adica partea de directie, a fost rezolvata, urmeaza motorizarea, vinciurile pentru manevrarea velelor, care sunt facute, dar asteapta sa fie montate, iluminarea cabinelor, luminilor de pozitie si ...... cum probabil v-am obisnuit, urmate indeaproape de arborada, manevre, parame, si ce-o mai fi pe acolo :28: :28: :28: :28: .

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #12 : 13-02-2011, 14:10:57 »
 :10: Si... ultima poza din setul actual :22: , mai multe nu, ca s-a suparat aparatul si a intrat in greva :)) :)) :)) , zice ca pentru moment , pana nu mai lucrez ceva la schooner, nu ma mai baga in seama.
Pagina: [1]   Mergi Sus

www.PaperModel.ro