Machete din carton

Pagina: [1] 2 3 4   Mergi Jos

Autor Subiect: Westland Sea King Mk. 41  (Citire 1546 ori)

0 membri inregistrati şi 1 Vizitator citeste acest subiect.

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1334
Westland Sea King Mk. 41
« : 25-06-2010, 22:39:33 »
  Elicopterul Sikorsky Sea King a zburat pentru prima oară în 1959 şi intrat în serviciul Marinei Statelor Unite în iunie 1961 ca HSS-2. În 1962 indicativul elicopterului se unifică la H-3, urmând să se folosească diferite prefixe pentru a indica utilitatea. Iniţial elicopterul a fost folosit în luptă împotriva submarinelor dar treptat a devenit elicopter de salvare în larg, transport şi comunicaţii.

Westland Sea King este versiunea britanică elicopterului Sikorsky SH-3 Sea King al Statelor Unite produs încă din 1969. Modificările pentru Sea King britanic constau în folosirea motoarelor Rolls-Royce Gnome Bristol, a avionici britanice şi echipamentului pentru lupta cu submarinele. Îmbunătăţirile aduse ulterior nu au mai respectat licenţa iniţială cea ce a dus la un număr mare de versiuni care sunt în serviciu în diferite scopuri.
Unele dintre cele mai reuşite versiuni au fost cele de luptă împotriva navelor maritime la suprafaţă şi de salvare în larg (SAR - Search And Rescue). În parallel elicopterul a fost adaptat şi pentru transport de trupe, suport în luptă şi bruiaj electronic (ECM - Electronic Counter-Measures). Elicopterele Westland Sea King au fost exportate în Australia, Belgia, Egipt, Germania, India, Norvegia, Pakistan şi Qatar.
  Din 1975 în serviciul Marineflieger (Marina Militară Germană) au fost folosite 23 de elicoptere Sea King înregimentate in Marinefliegergeschwader 5 (Regimentul 5 al Aviatiei Marine) şi staţionate la la baza Kiel-Holtenau. Salvările în largul mării au fost principala lor sarcină. Elicopterele au fost în permanenţă echipate pentru salvări şi au aşteptat pregătite de intervenţie în bazele din Westerland, Borkum şi Peers, ocazional şi în insula Helgoland.
Spre sfârşitul anilor 80 elicopterele germane Sea King au primit un rol combatant prin echiparea cu radarele Sea Spray pentru bruiaj electronic şi rachetele aer-apă Kormoran. Sea King au fost deasemenea folosite pentru transport pentru Bundesmarine, Luftwaffe şi Bundeswehr pe timpul operaţiunilor de menţinere a păcii. Pentru prima oară au avut acest rol pe timpul Razboiului din Golf, împreună cu avioanele Tornado şi elicopterele Lynx constituind Krisenreaktionkrafte – Forţa de reacţie rapidă.

Modelul reprezintă elicopterul Westland Sea King Mk. 41 al Marinefliegergeschwader 5 de la baza Kiel-Holtenau, realizat la scara 1:33.
  Caracteristici
  Diametru rotor principal -18,9m
  Diametru rotor coadă -3,15m
  Lungime totală cu rotorul în mişcare - 22,15 m
  Lungimea corpului -17,01 m
  Înălţime totală - 4,85 m
  Laţime - 2,16 m
  Ampatament şasiu - 3,96 m
  Greutate maximă la decolare- 9525 kg
  Greutatea maximă a încărcăturii suspendate - 2948 kg
  Viteza maximă la nivelul mării - 208 km/h
  Autonomie de zbor cu rezervoare de combustibil   -1230 km

Rotorul principal este acţionat de 2 motoare cu turbine, Rolls-Royce Gnome H1400-1 cu o putere de 1222 kW
  Echipaj 2 sau 4 persoane, depinde de misiune.

Traducere din revistă.

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
Re: Westland Sea King Mk. 41
« Răspuns #1 : 25-06-2010, 22:41:13 »
Deşi alegerea a fost destul de grea până la urmă am luat o hotărâre, SPOR tuturor participanţilor  :14:

fragata

• Vizitator
« Răspuns #2 : 26-06-2010, 10:42:32 »
Deocamdata doua elicoptere. Poate vedem o infruntare de elicoptere.
Spor.

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #3 : 01-07-2010, 00:27:32 »
Poate vedem o infruntare de elicoptere.
Între timp paleta s-a diversificat.

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #4 : 08-07-2010, 18:25:52 »
Eu am început  :36:
Am lipit piesele structurii de rezistenţă pe carton de 1mm şi de 0,5mm.
Apoi am decupat şi lipit structura de la cabină.

tavi

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 934
« Răspuns #5 : 08-07-2010, 18:52:59 »
 COMANDORULE....... arata tare fain  :27: :27: ....... Sunt curios la coocpit ???
  Tine-o  tot asa, si un loc pe podium il ai asigurat. :14: :14:
..... si poate totusi .......

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #6 : 12-07-2010, 19:51:53 »
Continuare, incă 2 poze.
Se pare că voi avea o machetă destul de mare.

traian

• Modelist
  • Mesaje postate: 842
« Răspuns #7 : 13-07-2010, 15:37:17 »
Bag sama ca 2 luni e un termen mult prea lung pentru ritmul in care decurg lucrarile. Cred ca era bine sa se intoduca in regulament si conditia de nr. subansamble/zi. Sa vad ce o sa faceti dupa ce terminati modelele si o sa mai fie o gramada de timp pana la jurizare. Si guma de mestecat si tutunul s-au scumpit  :2:
                                    Spor!

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 704
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #8 : 13-07-2010, 16:27:18 »
Bag sama ca 2 luni e un termen mult prea lung pentru ritmul in care decurg lucrarile. Cred ca era bine sa se intoduca in regulament si conditia de nr. subansamble/zi.

Desi e un concurs si la orice concurs trebuie sa existe si ceva presiune din punctul de vedere al timpului. Gandindu-ne ca e totusi perioada vacantelor/concediilor ( pentru unii  :20: ) , am hotarat sa fie ceva mai lejera atmosfera.

Sa vad ce o sa faceti dupa ce terminati modelele si o sa mai fie o gramada de timp pana la jurizare. Si guma de mestecat si tutunul s-au scumpit  :2:
                                    Spor!

Pai se mai pot construi inca odata si inca odata...  :)) :)) :))

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #9 : 13-07-2010, 19:39:54 »
Sa vad ce o sa faceti dupa ce terminati modelele si o sa mai fie o gramada de timp pana la jurizare.
Intenţionez să mă plimb pe malul Dunării, poate până atunci se mai retrag apele.  :20:

Citat
  Pai se mai pot construi inca odata si inca odata... 
La asta încă nu m-am gândit, dar având în vedere antecedentele (vezi GAZ 69) mi se pare o idee bună.  :)) :))

traian

• Modelist
  • Mesaje postate: 842
« Răspuns #10 : 13-07-2010, 22:55:29 »
Intenţionez să mă plimb pe malul Dunării, poate până atunci se mai retrag apele
              Depinde de zona aleasa; daca e de la Tr. Severin la vale, functie de sector si de Sf. Ilie se retrag mai mult sau mai putin ; daca e de la Tr. Severin la deal, tot functie de Sf. Ilie e foarte posibil sa creasca pana la cota normala. Momentan ar fi prielnic romanilor sa se plimbe prin Dacia. Oricum intentia e interesanta.
                                                                           Spor!

Ice Age

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 171
« Răspuns #11 : 14-07-2010, 08:38:02 »
Asta imi aduce aminte de cind eram mic si asccultam o tantii la radio : Calafat - san san sentimeter  :)) .
Spor

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #12 : 21-07-2010, 23:28:52 »
Acum vă prezint la ce lucrez de o saptămână. Banchetele, conform kitului se pot realiza din carton sau din sârmă.
Eu am ales a 2-a varianta şi iată ce a ieşit:

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #13 : 21-07-2010, 23:36:22 »
În prima imagine, de mai sus, se observă pe alocuri pasta decapantă care s-a scurs când am lipit cu cositor.
Am folosit conductor FY întins (prin tragere) şi dezizolat.

FLAK-Panzer

• Modelist
  • Mesaje postate: 68
« Răspuns #14 : 22-07-2010, 20:57:52 »
Macar vor fi vizibile la final? Exista kit-uri care au componente relativ complicate are la final sunt ascunse.
Pagina: [1] 2 3 4   Mergi Sus

www.PaperModel.ro