Machete din carton

Pagina: 1 [2]   Mergi Jos

Autor Subiect: OB-3  (Citire 2054 ori)

0 membri inregistrati şi 2 Vizitatori citeste acest subiect.

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 704
  • Est modus in rebus.
Re: OB-3
« Răspuns #15 : 21-10-2010, 20:56:18 »
Ai putea aduce mai multe precizari? Vagoanele din prima poza sunt diferite de cele din urmatoarele doua.
OB-3 a avut mai multe "variante" mai ales in ceea ce priveste turela. Daca o sa citesti articolul vei constata ca nu era un obiect standard fabricat intr-un singur loc. Daca sapi si pe varianta plastic vei vedea modele de OB-3 foarte asemanatoare dar totusi nu sunt identice.
Ca sa nu se creada ca macheta e fantastica am pus o poza cu ceea ce reprezinta ( varianta de vara ).

Resita

• Vizitator
« Răspuns #16 : 27-10-2010, 00:26:14 »
Trenul blindat usor standardizat de tip OB-3 in compunere si tipul unitatilor se prezinta cam asa :
 - 1 locomotiva blindata tip Ov ; pozitie centrala.
 - 4 vagoane artilerie OB-3
 - parte din garnituri au avut sau nu cate  1,2  vagoane de artilerie antiaeriana
 - parte din garnituri au avut cate 2 vagone de siguranta ; practic un vagon platforma pe 2 axe la capete 

Acuma ne referim numai la vagonul de artilerie asociat tipului OB-3.
Sursele scrise pe care le-am parcurs in legatura cu vagonul de artilerie tip OB-3 au asociate imagini de epoca, tipului de vagon de artilerie tip OB-3 conform schitei si img 2 si 3 .

Sunt 2 elemente caracteristice care definesc marea parte din cele construite incepand cu primavara 1942  :
 - turela octogonala nituita
 - forma centrala a cutiei blindate care converge catre octogonul turelei. 

@DragosP - Eu nu am spus ca ceea ce ai facut, refer model, e vorba de o fantasma ci doar ca nu este tipic vagon artilerie OB-3 standardizat la nivel 1942.

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #17 : 27-10-2010, 18:12:37 »
Sunt 2 elemente caracteristice care definesc marea parte din cele construite incepand cu primavara 1942  :
 - turela octogonala nituita

E vorba de macheta unui singur vagon , tot trenul cerea prea mult spatiu, ori eu trebuie sa ma incadrez in 2 pagini A4. Vagonul are turela de T-26 tip 1933 ca cel din poza atasata de mine n-are treaba cu cele construite dupa 1942. Am vazut ca unele variante in plastic au turele de T-34. Prin urmare o discutie de genul "ar fi putut fi si asa " ar tine mult timp si nu cred ca ar avea vreun beneficiu important.

Calin

• Modelist
  • Mesaje postate: 141
« Răspuns #18 : 17-06-2011, 10:38:47 »
La ce scara e ?

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Est modus in rebus.