Suport > Tehnici, Unelte si Materiale

Cu ce pot sa lacuiesc o macheta din carton?

(1/5) > >>

alexutul96:
Daca aveti tehnici despre lacuire ,va rog frumos sa ma ajutati si pe mine,pentru ca dupa ce am lacuit un model din carton care imi iesise chiar bine s-a decolorat dar din ce cauza nu stiu!!!    PS: m-am enervat :23: 

Wittman40:
In primul rind daca folosesti vopsele care deja sunt lucioase, nu mai ai nevoie de lacuire, iar la celelalte modele care deja sunt vopsite mat sau ai folosit vopsea mata exista in comert spray incolor de lac lucios, semilucios sau chiar mat, Iti poti alege tu varianta ideala tinind colt la macheta ce necesita, dar atentie se agita sprayul si se tine la o distanta de aproximativ 30 de cm, lacuirea se face in conditii bune de aerisire, niciintr-un cay in incaperi inchise. Lacuire se poate face si cu pensula, dar este necesar o mare indemina la aplicare fiindca cu pensula nu poti face o pelicula asa de uniforma.Atentie parti din plastic sau geamuri din plexi etc, care se pot dizolva in cazul lacuirii, in aceste cazuri se lipesc pe suprafetele respective folii de protectie.

Cu stima Wittman

traian:
   Se poate folosi cu succes si aracetul dar cu testare in prealabil, nu orice marca da rezultate bune. Eu am testat (dupa indicatiile primite de la Papy) cu rezultate sensibil egale si aracetul obisniut pentru lemn si pe cel de la Bison. Esentialul e sa iti dai mana pentru o pelicula foarte fina si uniforma cu o pansula lata. Nu trebuie sa te sperie faptul ca imediat dupa aplicare pelicula e alb-mat. Dupa uscare devine transparenta si in plus da rigiditate modelului. Repet, trebuie sa iti dai intai mana cu tehnica. Altfel e spray-lac lucios sau mat la magazinele de piese auto, eu de acolo iau si in cazul asta aplicarea e foarte usoara. Decolorarea poate fi cauzata de mai multi factori dependenti unii de altii si in primul rand, lac/metoda de aplicare/calitatea suprafetei lacuite. Calitatea suprafetei poate fi compensata doar prin un prim strat foarte fin apicat fara insistente care sa nu atace suportul (de obicei tus mai putin rezistent la agenti externi) si care sa creeze pelicula de contact pentru urmatorul strat de lacuire. Metoda e functie de lacul utilizat insa indiferent de tip e bine ca lacuirea sa se faca fara insistente pe suprafata si in pelicula foarte fina chiar daca ulterior uscarii se va reveni de cateva ori pana la uniformizare. Natura lacului e factor care sa poata provoca alterarea suprafetei datorita componentei diluante pe care o contine. Totul e bine de testat, nu e o regula generala, aceeasi metoda putand avea succesiv rezultate bune/devastatoare la suporti diferiti.
                                                                      Spor!
                                                       

Claudiu:

--- Citat din: alexutul96 din 15-12-2010, 19:02:56 ---s-a decolorat dar din ce cauza nu stiu

--- Terminare citat ---
S-a decolorat sau au intrat culorile una peste cealalta? Ce model este?
Iti pun aceste intrebari sa stiu ce sa-ti raspund.

--- Citat ---
 m-am enervat
--- Terminare citat ---
Nu e o solutie.

Ice Age:
@ alexutul96
Depinde de macheta , ce reprezinta , ce materiale folosesti , cum e construita.
 Daca o sa te apuci sa lacuiesti un tank sau ori ce taratoare militara cu lac lucios , mai bine nu te apuca.NU EXISTA nimic militar lucios , doar mat.
Daca o sa lacuiesti o aripa de avion cu ori ce vrei tu sau un tub care are inauntru doar citeva nervuri , o sa se transforme intr-o superba ''omida''.
Uite doar doua exemple cu asa nu.
Da-ne mai multe detalii despre ce vrei sa lacuiesti si te ajutam
 
ps- modelul care s-a decolorat poate sa se decoloreze :
1 -in proportie de 99% datorita faptului ca ai scos printul la imprimanta ta cu jet. Foloseste una laser daca tot e free sau nu-l cumperi
2  - 1% si asta in cazul in care e un model comercial achizitionat , datorata solventiilor din lac. Solutia e sa schimbi lacul
 
 
Spor

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina urm─âtoare

Du-te la versiunea complet─â