Machete din carton

Pagina: 1 [2]   Mergi Jos

Autor Subiect: Remorcher-Impingator clasa STAN TUG  (Citire 1058 ori)

0 membri inregistrati şi 1 Vizitator citeste acest subiect.

Papy

• Modelist
  • Mesaje postate: 1032
Re: Remorcher-Impingator clasa STAN TUG
« Răspuns #15 : 10-03-2010, 22:46:03 »
La imaginea  :22:   următoare:

avem mai multe variante:   
  • macheta este din carton - ai folosit carton de 0,5mm grosime cu o faţă semicretată după care ai vopsit cu aerograful intregul ansamblu, dar in prealabil ai protejat geamurile.
  • macheta este din plastic - ai folosit aerograful pentru vopsire.
  • macheta este dintr-un material  :28:  ultrasecret folosit in tehnologia stealth pentru protecţia navelor.

Eu aleg  prima varianta.  SPOR şi    :16:   da prea ţi-a ieşit fain.

tavi

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 848
« Răspuns #16 : 13-03-2010, 20:39:09 »
...... si am continuat cu maruntisuri. Nu vreau sa intru in detalii, sper ca imaginile sunt edificatoare !
..... si poate totusi .......

fragata

• Vizitator
« Răspuns #17 : 13-03-2010, 21:40:16 »
Dar nici remorcherul tau nu arata rau, chiar din contra.
Cele bune.

Papy

• Modelist
« Răspuns #18 : 13-03-2010, 21:46:17 »
Nu mi-ai raspuns daca am ales varianta corecta  :P   ma gândeam la ceva detalii... dar .. poate totusi e ultima varianta si materialul este ultrasecret.

tavi

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 848
« Răspuns #19 : 14-03-2010, 09:54:45 »
Corect PAPY, cat despre material secret.. :23: ..... am folosit un aliaj de titan acoperit cu un strat de 5 mm de KEVLAR pe care ulterior l-am acoperit cu o mixtura de argint si mercur , iar ca sa intaresc si sa fixez toata compozitia , l-am introdus intr-o baie de cromare. Dupa 10 zile am repetat procesul, numai ca de aceasta data intregul ,,blindaj'' a fost bombardat cu atomi de siliciu, si astfel am obtinut un blindaj ceramic < ce blindaj de la M1A1 AIM Abrams, ala e nimic pe langa ce am obtinut eu >  :P :2:
 Acum lasand gluma la o parte, intregul model a fost realizat din carton de 0,5 , 1 , 1,5 si 2 mm . Tinand cont ca este o macheta realizata dupa niste profile si imagini saracacioase , nici de cum dupa un model desfasurat si bine elaborat al unei publicatii de specialitate asa cum este Maly , GPM , ORLIK s.a.m.d. , am incercat sa ascund defectele de constructie folosind mici artificii tehnice, si anume : dupa ce am acoperit ,,scheletul'' in prealabil cu carton de 1 mm am aplicat pe tot corpul astfel obtinut , fasii si fasiute de ziar , lipite cu aracet. Sa ascund impefectiunile si sa obtin o suprafata cat mai neteda, am aplicat un chit de aracet cu pudra de talc ( neaparat mentolata, ca altfel ..... tusea :35: ) Dupa o slefuire , gruntuire si vopsire ( cu aerograful ) a iesit ceea ce bine cunoasteti, deci cam asta ar fi materialul secret ,asa ca daca aveti vre-o sugestie, parere sau informatie , topicul este inca deschis ...... deci..... :5:  ca in nici un caz nu se va intampla asa... :33: .    DECI CURAJ sau duceti lipsa.
 P.S. Urmatorul model realizat dupa aceasi tehnica  am sa-l  :49: si am sa-l  :22:  pe fiesare etapa, cine stie poate ma racoleaza si pe mine maimutoii de la pentagon, sa le modernizez blindajele la ABRAMS-uri :11:
..... si poate totusi .......

Papy

• Modelist
« Răspuns #20 : 14-03-2010, 10:50:35 »
Multumim pentru clarificări  :27:

Urmatorul model realizat dupa aceasi tehnica  am sa-l  :49: si am sa-l  :22:  pe fiecare etapa
asta nu poate decât să ne bucure, cât despre curaj eu zic ca avem  :36: suficient.

SPOR la treabă !!!

traian

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 794
« Răspuns #21 : 14-03-2010, 19:00:27 »
.... am aplicat un chit de aracet cu pudra de talc ( neaparat mentolata,... ........maimutoii de la pentagon,.....

Puteam sa pun ramasg pentru tehnica mai ales ca m-a lovit un puternic curent frech-mentol cand am deschis fisierul. Metoda e buna si merita detaliata atunci cand vei avea timpul si dispozitia necesara.
   Cu cei de la pentagon, grija mare ca s-ar putea sa ii superi cu alintarile si in loc de invitatie sa iti trimita o rachetica prin geamul de la baie cand desfaci capacul de la pasta de ras.
                                                          Spor!

SORY1976

• Modelist
  • Mesaje postate: 90
« Răspuns #22 : 18-10-2010, 19:42:16 »
Salutare....a iesit prea bine tinand cont de ce documentatie ai avut la indemana e perfect....si pentru ca nu se vad greseli sau alte alea asta tine numai de maiestria lui TAVI care se vede in produsul final......

Respect Maxim
Pagina: 1 [2]   Mergi Sus

www.PaperModel.ro