Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Mergi Jos

Autor Subiect: HMS Alert  (Citit de 54246 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fragata

• Vizitator
Re: HMS Alert
« Răspuns #45 : 04-03-2010, 21:32:21 »

Pentru inele/ochi se poate folosi in regim selfmade sarma de cupru de la miezul cablurilor coaxiale de antena TV sau cea provenita de la diferite bobine electrice de pe care se curata stratul de email.

Pentru 1,65 Euro( e de Alama) cat valoreaza punguta aceea.....si ai vazut cate sunt acolo. Pana caut aici sarma de cupru,... ma costa mai mult pingelele. De altfel am si cumparat o rola de sarma de alama de maquetista si am rezolvat problema. Aceea vreau sa o folosesc la urmatorul model pentru legaturile/fixarea, de la capetele de berbeci cu bordul navei.
Un saludo.

memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #46 : 04-03-2010, 22:32:41 »

De acord cu tine. Sunt situatii cand omu' prefera sa cumpere unele repere, sau fiindca nu are alta posibilitate sau fiindca e mai comod, sau din cine mai stie ce motive. Dar sunt si situatii in care omu' tot din cine stie ce motive tine sa mestereasca el respectivele ori tocmai in ideea asta la baza unei discutii se pot aduce adaugiri care e posibil sa fie utile la un moment dat.
                                                                 Spor!
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #47 : 04-03-2010, 22:56:45 »

Nu pot decat, sa fiu de acord cu tine.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #48 : 07-03-2010, 13:07:29 »

Ca si pana acum, nu pot decat sa-mi mentin parerea legata de aceasta lucrare, si anume : :14: :14: :14: , cat despre ruga ta legata de ornamentul din pupa, pana acum nu am putut face mare lucru tinind cont ca este de dimensiuni foarte mici, dar promit solemn sa mai incerc si alte variante. Sper sa intelegi si sa nu fii suparat, dar pana atunci, sa ai mult spor la pigulit. :14: :14:
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #49 : 07-03-2010, 13:19:29 »

... , cat despre ruga ta legata de ornamentul din pupa, pana acum nu am putut face mare lucru tinind cont ca este de dimensiuni foarte mici, dar promit solemn sa mai incerc si alte variante. Sper sa intelegi si sa nu fi suparat, dar pana atuci, sa ai mult spor la pigulit. :14: :14:

Nu-ti fa probleme. Cand e posibil, daca e posibil.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #50 : 07-03-2010, 13:29:57 »

Caballeros (damas, inca, nu am vazut pe aici), dupa o saptamana in care am reusit sa-mi iau de pe cap niste probleme birocratice, am reusit sa-mi mai misc fundul de cand sant in somaj, si evident sa mai incasez ceva, am avut dispozitia necesara sa avansez cu modelulu meu.
In primele poze ancorele cu legaturile aferente pe pozitii.
De asemenea se pot distinge primele manevre ale bombresului.

memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #51 : 07-03-2010, 13:34:03 »

Poze cu bombresul.Macaraua de pe bordaj e fixata cu unul din acele inele de care vorbeam mai inainte, iar cea de pe etrava(cred ca am zis bine), e lipita, dar are si "legatura", respectiva.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #52 : 07-03-2010, 13:35:24 »

Alta imagine din prova.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #53 : 07-03-2010, 13:37:53 »

Si cele doua macarale din pupa, fixate in aceeasi maniera ca si cea din prova( inel, legaturi, lipitura).
Sper sa va placa, si mai ales sa fie bine.
Am omis sa mentionez ca am schimbat si atza cu care am inceput sa lucrez, si de altfel am schimbat si legaturile facute cu cea veche.
O duminica placuta in continuare.
Cele bune.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #54 : 07-03-2010, 14:35:09 »

Prima impresie - cavaletul tot cavalet ramane
       A doua impresie - arata mult mai bine decat originalul
       A treia impresie - la postarea urmatoare

La bordul navelor notiunea de macara e folosita pentru ansamblul format dintr-un rai (scripete) fixat intr-o capatana (chestia aia in care intra scripetele) si armaturile aferente. Instalatiile pe care uzual le numim macarale, la bord se numesc bigi (biga) si grui (gruie) diferenta constand in forma si locul de utilizare. In cazul tau, cele doua piese din prova-borduri sunt grui de capon si servesc manevrei ancorei. La pupa nu disting bine din poza (o sa ma uit pe planuri) dar daca e vorba de cele 2 piese verticale din borduri cu capul in forma de semicerc, nu sunt macarale (grui) sunt cavaletii ghiului folositi atunci cand randa e stransa in repaus pe ghiu (ramane inca in studiu)
                                                   Spor!
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #55 : 07-03-2010, 14:57:51 »

Multumesc pentru lamuriri si pentru aprecieri(mi-a placut comparatia cu originalul :12: ), cu atatia termeni(care pe deasupra trebuie sa-i invat si in spaniola) sunt un pic... zapacit.
Cele doua piese din borduri pupa  trebuie sa fie scripeti, si prin ei, si prin orificiile din bordaj, aflate ceva mai spre pupa trec manevrele care duc in varful vergii principale, manevra nr. 13 (babord si tribord), conform planului.
Trebuie sa incerc sa maresc distanta intre telefon si model si sper sa scot niste poze mai bune.

memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #56 : 08-03-2010, 02:08:39 »

....cu atatia termeni(care pe deasupra trebuie sa-i invat si in spaniola) ..
Cele doua piese din borduri pupa  trebuie sa fie scripeti......
Trebuie sa incerc sa maresc distanta intre telefon si model ......

Termenii nu trebuie neaparat sa ii inveti in spaniola mai ales ca fiecare marina are termenii sai pentru acelasi element -asta e un subiect care desi interesant nu se incadreaza in tematica forumului- ba mai mult nici in materna daca nu consideri ca iti sunt necesari. De altfel in ultima vreme, de cand mrinaria a devenit ceva in genul ,,mana birjar'' nici personalul navigant nu ii mai foloseste si majoritatea nu ii mai cunosc. Deci a ajuns un fel de moft - ce mi-e parama , ce mi-e sfoara, ata, franghie,funie (ca doar vaca nu face deosebire cu ce si cum e legata, zic eu)
    Revenind in tema, cei doi scripeti din pupa/borduri sunt macarale, le-am depistat, dar macarale in sensul marinaresc. Nu am avut timp sa caut pe planuri utilitatea dar am realizat ca sunt macarale.O sa ma uit in cel mai scurt timp si revin cu detalii -daca nu plictisesc-.
    Legat de experimentele tehnice gen cable  :11:  -experimentam- si un expert e un individ care acumuleaza din ce in ce mai multe cunostinte despre din ce in ce mai putine lucruri pana cand ajunge sa stie absolut totul despre nimic - e doar o gluma
                                                        Spor!
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #57 : 08-03-2010, 09:37:48 »

Te astept cu noi detalii, nu plictisesti, chiar din contra, iar in privinta termenilor in alta limba, ma ajuta a participa pe forumurile lor si nu pentru altceva. Totusi e bine ca intr-o tema data, oamenii sa vorbeasca aceeasi limba pentru a se face intelesi.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #58 : 09-03-2010, 18:38:42 »

Noi elemente; colacii de parama de la legaturile pentru virarea ancorei.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #59 : 09-03-2010, 18:43:56 »

Scripetii cu manevrele de virarea a ancorei.
memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Mergi Sus