...... L-ai rebotezat "Canada", nu mă pricep, se poate? .....
Imi permit sa raspund eu la intrebare.
In materie de constructie navele sunt clasificate pe ,,clase de nave'' functie de dimensiuni, tonaj, destinatie. In momentul inceperii constructiei se aloca un numar de constructie care se pastreaza pana la momentul finalizarii si lansarii la apa. din momentul lansarii nava trece din proprietatea santierului naval in proprietatea armatorului si se inscrie in registrele de evidenta a autoritatilor navale (in Romania Capitaniile de port). La operatiune, denumita inmatriculare se aloca un nou numar matricol si in cazul in care armatorul doreste un nume. In cazul productiilor de serie - cum e si cazul pescadoarelor de fata - se poate aloca acelasi nume dar diferentiat pe fiecare nava cu un numar sau nume diferite. In cazul armatorilor diferiti, acelasi tip de nava poate fi botezat cu nume diferite functie de preferinta armatorului.
Toate caracteristicile navei sunt trecute in documentele de bord care insotesc nava din momentul lansarii pana la scoaterea din exploatare dupa care se pastreaza in arhivele autoritatilor navale.
Nu se aloca acelasi nume pentru nave diferite fara o diferentiere intre ele, fie un numar fie o initiala. Se poate da acelasi nume navelor din clase diferite, diferentierea fiind data de clasa navei.
Deci se poate ......
Spor!