Am promis ca o sa ma apuc de trompeta - si azi am facut-o (dirijorul/profesorul meu de fanfara din generala ne-a invatat ca tipul asta de trompeta se cheama "piston", desi nicaieri nu am mai auzit denumirea...).

Asa se presupune ca va arata la final.
EPISODUL IImaginea 2 - diagramele.Tin sa mentionez ca m-am apucat de modelul asta doar ca sa am ceva de lucru pina imi vine corabia si pina se mai aduna ceva piese la Sf. Ioan Botezatorul. Si m-am gindit sa incerc, pentru prima data - "intarirea" modelului prin lipirea pe carton - motiv pentru care primul pas a fost lipirea pieselor pe coli de bloc de desen de 120 gmp.
Primul draw back a fost in momentul in care a trebuit sa lipesc prima bucata - si am constatat ca o sa fie al naibii de greu sa curbez si sa lipesc CORECT piesa, data fiind grosimea...Cu greu - am reusit primele 2 piese si le-am lipit intre ele (imaginea 1). Tot acuma am constatat si ca mi-am pierdut TOTAL abilitatile de a mai lucra hirtie - cu aracet: tot un deget am facut pe lucrare

Sper sa pot la final sa curat frumos, cum as vrea. (In ultima vreme - ma invatasem a lucra modele de hirtie cu Pritt - adeziv universal transparent).
Bun - mergem mai departe si in poza 3 se vad restul bucatilor din prima etapa de asamblare. De-aici incolo - totul a mers ca uns, tre' sa recunosc si desi au fost semnificativ mai multe piguleli decit la primele 2 piese - timpul total de lipire pentru urmatoarele 5 piese (poza 4) si asamblarea finala (poza 5) a fost aproximativ acelasi cu cel necesar primelor 2 bucati.
All in all - pina acuma pare a fi un model reusit - chiar daca e mai usor de realizat decit imi parea initial. Acuma - sa vedem cum evolueaza - ca urmeaza piesute mici mici mici
Miine - episodul 2