Machete din carton

Pagina: [1] 2 3 4   Mergi Jos

Autor Subiect: Trompeta/piston  (Citire 1075 ori)

0 membri inregistrati şi 1 Vizitator citeste acest subiect.

raducindrea

• Vizitator
Trompeta/piston
« : 08-03-2011, 21:43:18 »
Am promis ca o sa ma apuc de trompeta - si azi am facut-o (dirijorul/profesorul meu de fanfara din generala ne-a invatat ca tipul asta de trompeta se cheama "piston", desi nicaieri nu am mai auzit denumirea...).
Asa se presupune ca va arata la final.
EPISODUL I
Imaginea 2 - diagramele.Tin sa mentionez ca m-am apucat de modelul asta doar ca sa am ceva de lucru pina imi vine corabia si pina se mai aduna ceva piese la Sf. Ioan Botezatorul. Si m-am gindit sa incerc, pentru prima data - "intarirea" modelului prin lipirea pe carton - motiv pentru care primul pas a fost lipirea pieselor pe coli de bloc de desen de 120 gmp.

Primul draw back a fost in momentul in care a trebuit sa lipesc prima bucata - si am constatat ca o sa fie al naibii de greu sa curbez si sa lipesc CORECT piesa, data fiind grosimea...Cu greu - am reusit primele 2 piese si le-am lipit intre ele (imaginea 1). Tot acuma am constatat si ca mi-am pierdut TOTAL abilitatile de a mai lucra hirtie - cu aracet: tot un deget am facut pe lucrare  :28: :8:  Sper sa pot la final sa curat frumos, cum as vrea. (In ultima vreme - ma invatasem a lucra modele de hirtie cu Pritt - adeziv universal transparent).

Bun - mergem mai departe si in poza 3 se vad restul bucatilor din prima etapa de asamblare. De-aici incolo - totul a mers ca uns, tre' sa recunosc si desi au fost semnificativ mai multe piguleli decit la primele 2 piese - timpul total de lipire pentru urmatoarele 5 piese (poza 4) si asamblarea finala (poza 5) a fost aproximativ acelasi cu cel necesar primelor 2 bucati.

All in all - pina acuma pare a fi un model reusit - chiar daca e mai usor de realizat decit imi parea initial. Acuma - sa vedem cum evolueaza - ca urmeaza piesute mici mici mici  :9:
Miine - episodul 2

traian

• Modelist
  • Mesaje postate: 842
Re: Trompeta/piston
« Răspuns #1 : 09-03-2011, 18:19:18 »
 Fain pana acum si nu vad de ce nu ar fi si in continuare. Ca sa nu iti mai faci griji pentru urmele de degete mi-as permite o sugestie. La magazinele cu piese si accesorii auto se gaseste spray auriu cu care poti vaxui cand e gata. Eu am folosit asa ceva, e foarte buna si are si lac in amestec.

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #2 : 09-03-2011, 19:45:16 »
Sa stii ca EXACT la asta m-am gindit si eu :)Urma doar sa va intreb pe voi in seara asta ce anume tip de vopsea aurie sa folosesc ;)

Mercic de sfat, oricum.

Episoadele 2-3-4 vin imediat (azi nu am fost la serviciu  :)) :20: )

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #3 : 10-03-2011, 11:57:15 »
EPISODUL 2
Asta se refera la interiorul trompetei, la care am facut (din prea multa graba!  :9: ) cel putin 3 greseli....Cel putin una dintre ele se vede clar si in poze...

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #4 : 10-03-2011, 12:02:18 »
EPISODUL 3
Am hotarit sa fac tot acuma la inceput si suportul pentru trompetica, desi teoretic el ar trebui facut ultimul :)Vreau sa mentionez ca nu am facut nici un fel de piguleli la nimic (colorare muchii, etc.) - astea urmind a fi facute toate la final, cind totul e gata.

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #5 : 10-03-2011, 12:05:39 »
EPISODUL 4

Continuarea "tevarailor", cu prima bucata curbata - care mi-a dat ceva de furca, mai ales ca initial m-am apucat de facut lipiturile in ordinea incorecta...
Da' i-am dat de capat pina in final - si o iesit chiar fain. Acuma abia astept sa mai fac ceva si azi, daca tot is beteag in continuare si sar peste serviciu  :20:  (Papy - al doilea cub o sa apara dupa ce ma reintorc la lucru - ca acasa n-am unde printa; da' am promis - asa ca o sa ma tin de cuvint...)

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1334
« Răspuns #6 : 10-03-2011, 16:42:52 »
Acuma abia astept sa mai fac ceva si azi, daca tot is beteag in continuare si sar peste serviciu  :20:

:40:   Sanatate, si daca tot esti in domeniu, cat lucrezi la trompeta poti pune in fundal  Louis Armstrong, poate trece mai repede  :3:  -asta e ceai fierbinte nu bere.  :)   

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #7 : 13-03-2011, 16:59:19 »
EPISODUL 5
Intr-un final glorios, dupa vreo 3 zile, cred - am reusit sa finalizez si partea cea mai complicata din tubulatura

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #8 : 13-03-2011, 17:04:30 »
EPISODUL 6
Si bucata de la episodul 5 - montata la locul ei, impreuna cu prima piesa mobila, care se vede in pozele 1 si 2. Desi din poze pare totul complet descentrat - odata ce se monteaza restul de componente - totul se aseaza la locul lui. Am avut insa o problemuta cu piesa mobila, dataorata faptului ca am facut totul din carton si nu din hirtie cum era planificat: in momentul in care am terminat-o - nu exista nici o sansa sa o pot introduce la locul ei  :9: . Asa ca a trebuit sa o modific taraneaste prin "crestarea" partii mobile (cea gri) si indesarea ulterioara pe pozitie. Concluzia - nu e nici pe departe mobila ...  :20:  Dar macar am invatat o lectie pentru urmatoarele bucati....

traian

• Modelist
« Răspuns #9 : 17-03-2011, 20:58:10 »
  ,,Si tu, Brutus ?'' - La trompeta nu ma amestec, imi place si imi plac si mie instrumentele muzicale desi singurele pe care le-am facut au fost fluieratorile din ramurele de rachita si o chitara electrica, la lucru manual, pe care mi-a bagat-o un coleg in priza cu efecte sinistre. Dar ce oti avea cu totii, parca v-ati vorbit sa terminati Sfantul Ioan inainte de al incepe?

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #10 : 17-03-2011, 22:32:13 »
Nuuuuu..... ::) Eu doar lucrez in conformitate cu manualul  :))  Si in ritmul in care vin revistutele... Tocmai de aia m-am apucat si de trompeta si am mai cumparat si un kit de carton (desi tre' sa recunosc ca in momentul in care mi-o ajuns coletul - m-am uitat la revista aia ca vitelul la poarta: habar n-am de unde sa incep si ce sa fac  :20: :9: ) Si de-aia mai cos si niste goblen intre timp; ca sa mai uit cit de rar vin revistele si cit de putine componente dau astia in ele  :'( .Da' no - stii cum ii: fiind prima lucrare de gen - adrenalina isi face simtita prezenta  :10:  Si nu mi-am putut stapini de nici o culoare apucaturile animalice :8: Oricum (si cu asta inchei subiectul SIB) tind sa cred ca e totusi o idee buna asta cu impartitul pe bucati: gindindu-ma la mine si la cit de apucat is - daca aveam totul deodata - sigur tindeam sa fusaresc, numa' ca sa vad mai repede niste rezultate. Asa - is obligat sa tot pigulesc si sa migalesc si sa.... :P

traian

• Modelist
« Răspuns #11 : 18-03-2011, 00:46:55 »
      Nu te lua in totalitate dupa manual daca vrei sa iti iasa ceva ca lumea, are multe lacu(gu)ne -sfatul meu- , nu zic ca nu o sa iasa pana in urma dar cum zice cineva, daca tot faci un lucru macar fa-l bine. M-ai facut curios, ce kit ti-ai luat?
                                                        :14:

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #12 : 18-03-2011, 08:42:57 »
Stai linistit ca nu respect io 100% ce scrie acolo :D Nu-mi sta mie in fire sa respect reguli  :20: Plus ca...daca as face ce zic ei - unde ar fi "personal touch-ul"?  :10:
Cit despre kit - asta e: http://www.papermodel.ro/product_info.php?cPath=22_23&products_id=394.Poate ai si niste sfaturi ce si cum sa fac cu el  ::)

tavi

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 934
« Răspuns #13 : 18-03-2011, 08:48:42 »
Salutare mestere. De ceva vreme tot trag cu coada ochiului la.... minunatia asta se trompetica, si..... daja i-mi cam face cu ochiul. Faina lucratuatura , cel putin pana acum arata fantastic.
 Dar...... ma tot intreb......" daca vioara ai crosetat" , la trompeta muncisti de zor, atunci...... pe cand delectezi intr-un mod placut retina ochilor nostrii cu un pian cu coada, sau barem un contrabas sau de ce nu si un trombon ???? :20: :20:
 Totusi.... pana una alta...... felicitari pentru realizari, si ....la cat mai multe.
 P.S. Acum si eu, dau cu bata in balta...... daca tot ai ''dat din casa'' ; barem...... zi-o pana la capat.  Cu ce kit cartonist te-ai ales ???
 Respecte profunde si...... sa auzim numai de bine .
..... si poate totusi .......

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #14 : 18-03-2011, 08:59:47 »
@Tavi - pianul cu coada a fost facut  :20: Doar ca (ziceam intr-un alt post, cred) l-a nenorocit fiica-mea mijlocie pe vremea cind invata sa traga lucruri de pe dulapuri :9:  Si nu am nici macar poze ramase cu el... :8:  Cit despre restul propunerilor - de indata ce vor aparea modelele respective la download  :2:  (momentan, in categoria instrumente muzicale nu mai e decit un set de tobe, de care urmeaza sa ma apuc cit de curind...)
Mercic de urari; e music to my ears cind mai apreciaza cite cineva minunatiile astea...
Kit-ul cartonist - vezi in postul meu anterior; e un link acolo
 :3:
Pagina: [1] 2 3 4   Mergi Sus

www.PaperModel.ro