M-am pus intr-o zi pe facut blindate. Am zis ca sa incep cu ceva mai simplut, cat de cat - hai cu un autopropulsat Stug-33, ca sasiul e de PIII, ca citadela e simpla... Si cum uneori lucrurile simple sunt mai complicate decat lucrurile complicate, care se dovedesc mai simple decat lucrurile simple ce erau faptic complicate (aerobic cu cuvinte

), am pastrat sasiul, dar turela i-am facut-o de Panzer III. Si pen'ca nu am avut curaj sa complic prea mult lucrurile, am catat sa vad care varianta de Panzer III nu are prelungire la spatele turelei (magazie largita de munitie, banuiesc). Se pare ca la cate variatiuni a avut Panzer III, nici acum nu sunt pe deplin lamurit, oricum prin pozele de pe net am bagat de seama ca C-ul a avut tipul de turela simpla. Oricum, eventuale lamuriri sunt binevenite.
Amu, poze:
Uneori mainile o iau inainte capului, asa ca m-am apucat de "zugravit" inainte sa bag de seama unde inmoi pensula, drept care a iesit un verde minunat, de ar inveseli orice irlandez, mai putin tanchist neamt...

Am fost nevoit apoi sa caut pe net scheme de vopsire, singura mai aproapiata de verdele meu fiind de prin perioada ofensivei din Ardeni, vasazica am "tarcat" nitel masina. Si i-am pus si comandir pe turela, vopsindu-l cu un varf de scobitoare.
Initial ma gandeam sa il pun pe o garnitura de tren, dar m-am razgandit apoi (da, recunosc, sunt un nehotarat) si i-am facut o minidiorama. "Ghipsos", zat de cafea, copac desfrunzit din sarma si
coeurpapir - pardon, hartie igienica, filtru de tigara in loc de iarba.