Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1]   Mergi Jos

Autor Subiect: U.S.S. LEUTZE  (Citit de 7820 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ovidiu

• Vizitator
U.S.S. LEUTZE
« : 17-04-2011, 12:30:24 »

buna
dupa prima mea achizitie a unui model de carton de la http://www.papermodel.ro am demarat constructia
am ales aceasta macheta datorita pretului, deoarece sunt incepator, si am zis ca daca nu iese nu-i nici o paguba finanaciara
din cele citite pe net http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Leutze_(DD-481) am inteles ca a fost un distrugator destul de activ in luptele navale din Pacific in al 2- lea Razboi Modial incheindu-si cariera fiind lovit de un kamikaze
postez cateva fotografii cu etapele constructiei facute pana acum
asi dorii de la modelistii experimentati sa-si dea cu parerea deoarece ei au o experienta bogata si pot anticipa anumite probleme ce pot aparea de la defectuasa asamblare din start
pt. chila (sper ca asa ii zice) am folosit un carton de 2mm dintr-o bucata desi producatorul recomanda carton de 1mm si chila din 3 parti
pt. coaste am folosit carton de 1 mm
am citit biblia machetelor de carton editata de Papy pe alt forum si am sa incerc sa aplic cat mai multe indicatii din cele enumerate de el
memorat

Ovidiu

• Vizitator
U.S.S. LEUTZE continuare
« Răspuns #1 : 17-04-2011, 12:32:58 »

continuare imagini
memorat

Ovidiu

• Vizitator
Re: U.S.S. LEUTZE
« Răspuns #2 : 17-04-2011, 12:33:33 »

iarasi continoare
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #3 : 17-04-2011, 18:13:35 »

Salut Ovidiu, in primul rand bine ai venit printre cartonisti.
Pana acum treaba merge bine la Leutze, cu rabdare vei face o macheta frumoasa, sunt sigur .
Postarea respectiva nu este o biblie ci este un indrumar de "bune maniere" cu navele din carton  :11:  si nu sunt doar eu editorul  :2:

Spor la treaba, Papy 
memorat

claurss

• Vizitator
« Răspuns #4 : 17-04-2011, 18:30:59 »

Frumos.  :16:

Postarea respectiva nu este o biblie ci este un indrumar de "bune maniere" cu navele din carton   

As zice ca e manualul de utilizare... :20:
memorat

Ovidiu

• Vizitator
« Răspuns #5 : 17-04-2011, 19:20:48 »

imi cer scuze daca am deranjat cu biblia machetelor :) , dar termenul l-am citit tot pe acest forum si sustin ca ati facut un lucru minunat pt. modelismul in carton, din cauza acelei postari m-am decis sa incep cu carton, pana atunci eram indecis si chiar nu realizam ca se pot face asa lucruri minunate din carton

asi avea o intrebare: de unde fac rost placa aceea verde sau albastra la altii, pe care banuiesc ca o folositi la taiarea cu cutter-ul a machetelor?
acuma eu am folosit suprafata unei ghilotine care seamana izbitor de mult cu ce folositi voi
memorat

claurss

• Vizitator
« Răspuns #6 : 17-04-2011, 19:32:19 »

imi cer scuze daca am deranjat cu biblia machetelor :) , dar termenul l-am citit tot pe acest forum si sustin ca ati facut un lucru minunat pt. modelismul in carton, din cauza acelei postari m-am decis sa incep cu carton, pana atunci eram indecis si chiar nu realizam ca se pot face asa lucruri minunate din carton

asi avea o intrebare: de unde fac rost placa aceea verde sau albastra la altii, pe care banuiesc ca o folositi la taiarea cu cutter-ul a machetelor?
acuma eu am folosit suprafata unei ghilotine care seamana izbitor de mult cu ce folositi voi

Perla cu biblia cred ca eu am scos-o :20: , iar Papy e doar modest.

Placa se numeste Cutting Mat si tre sa vorbesti cu Papy sa vezi cand mai aduce in magazinul online.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #7 : 17-04-2011, 19:35:39 »

imi cer scuze daca am deranjat cu biblia machetelor :)   
:))  nu este cazul, claurss este cu ecumenismul   :P

Este un cutting mat sau placa de decupare sau fiecare cum vrea sa-i zica, poti folosi si o placa de cauciuc ceva mai dur si rezultatul va fi cam acelasi. Cutting mat-ul se "autovindeca" daca nu tai foarte adanc si cartonul sau foaia nu aluneca, mai are cateva trasaje si cam astea ar fi diferentele fata de o placa de cauciuc.
memorat

Ovidiu

• Vizitator
« Răspuns #8 : 17-04-2011, 19:41:54 »

am trimis un mail la papaermodel.ro pt. placa Cutting Mat. va rog sa tineti minte si de mine daca mai aduceti sau daca cumva mai gasiti undeva prin magazie cazuta dupa birou tare una :)
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #9 : 18-04-2011, 20:41:03 »

Pana la Cutting Mat ar fi foarte bine sa iti confectionezi (am mai facut recomandarea) o cala de montaj. Sunt variante multe, ai de unde alege iar rezultatul o sa se vada atat la liniaritatea osaturii si implicit a corpului cat si la o pozitie de lucru mai comoda.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #10 : 18-04-2011, 20:50:26 »

........va rog sa tineti minte si de mine daca mai aduceti sau daca cumva mai gasiti undeva prin magazie cazuta dupa birou ......

EXCLUS, nici nu iti poti imagina ce ordine e in depozitele de la papermodel, nimic nu cade pe dupa birouri. SIGUR insa o sa fii servit cu cea mai mare atentie si imediat ce exista in stoc. Personalul e super, iti zic eu !!
memorat

Ovidiu

• Vizitator
« Răspuns #11 : 18-04-2011, 22:24:12 »

stiu ca trebuia sa confetionez o cala de montaj, dar "mancatu degetelor" a fost mai tare decat rabdarea de a confectiona cala de montaj
am lipit definitiv coastele de chila si ochiometric a iesti dreapta dar totusi nu continu pana nu fac si o cala de montaj sau poate ca ii tardiv sa mai ma chinuiesc cu cala de montaj
am incercat sa respect si linile de aliniament trasate de constructor
am sa revin cu fotografii maine sau miercuri

memorat
Pagini: [1]   Mergi Sus