Machete din carton

Pagina: [1] 2 3 ... 5   Mergi Jos

Autor Subiect: A-10 A Thunderbolt II  (Citire 1052 ori)

0 membri inregistrati şi 1 Vizitator citeste acest subiect.

tavi

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 934
A-10 A Thunderbolt II
« : 19-04-2011, 23:31:57 »
Salutare si bine v-am gasit. Cu acordul domniilor voastre , incerc sa .......prezint pe etape si cat mai explicit asamblarea unui model sau mai bine zis..... kit din plastic. Pe parcursul intregii asa zisei conetructii am sa prezint cat mai explicit posibil toate tehnicile folosite , dar si toate secretele ascunse in spatele realizarii unui model sa-i zicem de exceptie, cat mai corect cu putinta si asemanator cu cel original. Pe parcursul intregului editorial, daca apar unele intrebari, neclaritati, aspecte constructive neintelese cu privire la executie sau ......ori si ce capitol..... rog asistenta  :))  sa nu se sfiasca si sa intrebe fara nici o jena, deasemenea, am sa rog si colegii care au experienta in realizarea machetelor din plastic..... sa nu se sfiasca si sa ma corecteze unde gresesc, sa completeze unele aspecte constructive.
 Deci........ am sa incerc sa incep cu inceputul si cu prezentarea viitoatei machete. In cosecinta...... este vorba despre un kit de plastic produs de firma ITALERI la scara 1:48 al celebrului si deja binecunoscutului "usigas de tancuri" care a raspandit teroare , panica si moarte in randul blindatelor si a carelor de lupta in mult mediatizatul Razboi din Golf. Este vorba despre A-10 Thunderbolt.
 Despre acest avion de atac la sol, sprijin aerian si ......distrugator de tancuri (deschizator de conserve era cunoscut in fosta URSS), s-au scris o multime de povesti, care mai fanteziste, care mai adevarate, cert este ca ....... acolo unde se face simtita ptezenta acestuia..... domneste panica si frica, indeosebi datarate armamentului cu care este inzestrat, dar.... in primul rand tunului monstruos cu care este dotat. De fapt..... intregul avion a fost construit in jurul tunului GAU-8 AVENGER . Un adevarat "razbunator" de nici mai mult nici mai putin  6 m lungime, cu 7 tevi rotative si calibru 30 mm, un monstru in toata regula.

..... si poate totusi .......

claurss

• Modelist
  • Mesaje postate: 208
Re: A-10 A Thunderbolt II
« Răspuns #1 : 19-04-2011, 23:36:36 »
Da da, mitraliera Gatling... fine piece of machinery  :P . Sunt numai ochi.
„Nu dispreţui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric”  - Octavian Paler

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #2 : 20-04-2011, 07:36:43 »
Si...... ca sa continui mica prezentare (de , aseara au inceput sa miaune matele prin casa ca nu pot dormii din cauza mea) vorbind despre kitul kilerului...... dupa parerea mea, pana acum, chitul oferit de Italeri este un vis, un vis atat de frumos ca..... practic visez cu ochii deschisi, asa ca .... dragi confrati , fiti buni si dati-mi doua perechi de palme sa-mi revin in simtiri, sa revin cu picioarele pe pamant.
Despre kit ar mai fi multe de spus, dar pentru moment sincer nu stiu ce sa spun, doar ca .... dupa vre-o 2 ani , in una din zile, dupa rasfoit cutii, m-am decis.....GATA, e timpul sa trec la asamblat, consider ca a inbatranit destul printre alta kituri, deci........ la montaj cu tine !
Zis si facut......... Pana acum, toate bune si frumoase, dar...... exista un mare DAR !!! Daca tot am sa-l indes cu foto-echuri de la Eduard's , atat pe el cat si pe domnia sa Armamentrul de sine statator de pe cele 11 puncte de acrosaj, de ce sa nu detaliez si ,,micutul '' sau GAU-8, care se intinde pe 'Juma de avion , dar si sa dichisesc umilele gondole goale ale motoarelor sale cu ceva ''inimi'' rasinoase. Toate bune si frumoase, dar pentru asta, am nevoie de indrumarile voastre , si anume : unde exista acel spiridus care s-ar incumeta sa intre prin te miri ce locase si cotloane ale pasaroiului spre a realiza cele propuse? Mai exact.... unde este acela care sa efectueze acele modificari gandite de o minte bolnava ca a mea :)) :)) 
Pana una alta....... ceva poze din cutie cu viitorul "Ucigas De Tancuri "

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #3 : 20-04-2011, 08:06:42 »
Dar ...inainte de toate, cum bine v-am obisnuit cateva cuvinte despre pasaroi.
A-10 Thunderbolt II este un avion cu reacție, monoloc, bimotor și cu aripă dreaptă, dezvoltat de compania americană Fairchild-Republic pentru United States Air Force . Scopul acestui avion este de a oferi suport aerian de apropiere sau în engleza close air support sau CAS, forțelor terestre, prin atacarea de la joasă înălțime a tancurilor, a vehiculelor blindate sau a altor ținte de la sol. Acest avion poate avea, de asemenea, și un rol de a crea interdicție aeriană limitată. Este primul avion al US Air Force conceput exclusiv pentru suport aerian de aproape.
Numele oficial al avionului A-10 vine de la avionul utilizat în WW II P-47 Thunderbolt (produs de Republic Aviation), un avion de vânătoare care era eficient în special pentru suportul aerian de proximitate. Oricum, A-10 este cunoscut mai bine după porecla sa Warthog (intr-o traducere libera- Porcul alergator) sau, mai scurt, numai Hog. Ca misiune secundara, el oferă control aerian aeropurtat de avangardă, ghidand alte avioane spre tinte terestre. Avioanele A-10 folosite în principal în acest scop sunt desemnate prin indicativul OA-10. 
 Asa ca.... pana una -alta am trecut la migalo-bibileala, nu de altceva, dar..... sa-mi re-formez putintel mainile si abilitatile de mult pierdute pentru un proiect de suflet..... un carton la 1:33 , avionul meu de suflet  :20: :20: , dar ....despre toate astea la timpul potrivit :20: :20: >> prietenii stiu de ce <<
 Deci..... fara prea multa tagada.... WORK IN PROGRESS
 Cum bine-i sade unui zburator.... am inceput cu lucrul ca tot omul, si anume cu ce altceva decat cu cokpitul Thunderbolt-ului ( fulger-ului)!
 Pana in aceasta prima faza.... lucrul la cokpit a fost o adevarata desfatare, fara prea multe probleme , doar.... munca de chinez  :28: :28:  , cam greu cu degetele aste  butucanoase pe care le posed sa lucrezi fineturi, dar..... cu putin ajutor din patrea pensetelor si incurajat frenetic din culise de catre cele 2 pisici ( sotia aflata in dotare :P  si noul motan CTC-ist) am reusit printe altele sa bibilesc scaunul CHI-lotului :20: si cate ceva din panoul de bord si consolele de comanda ale armamentului si alte brizbrizuri ce mai are el pe acolo.
 Intr-o oarecare ordine de idei.... cam asa arata pana acum interiorul in proportie de vre-o 30 %

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #4 : 20-04-2011, 08:29:12 »
Dupa cum mi-am propus.... am inceput detalierea in amanunt a interiorului si nu numai, asa ca am inceput cu modificarile afernte scaunului de catapultare oferit in kit, dar foarte sarac in detalii si incorect dealtfel. Deci ...am incercat sa imit pe cat se poate de corect celebrul scaun ejectabil al pasaroiului A10 , ACES ll Ejection Seat . Adevaru este ..... ca de lucru mai este inca de doua ori pe atata ( la cokpit) dar... ceva poze pentru delectare.
 Asa ca  :22: :22:

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #5 : 20-04-2011, 08:33:45 »
Chiar daca kitul pare mare in ansamblu, detaliile sunt minuscule, dar aduc o oarecare naturalete si complexitate avionului. Sper ca inhamandu-ma la un asemena proiect sa nu dejamagesc asistenta , deci..... inca ceva poze ca idee.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #6 : 20-04-2011, 08:35:57 »
Dar.... pana departe....... mai este mult , adica , cam asa ar trebuii sa arate cokpitul. :22:

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #7 : 20-04-2011, 08:50:46 »
....si inca 3 poze, ultimele pentru moment, cu.... stadiul lucrului ( scaunul este doar de forma, nu este lipit- mai este de munca pana la finalizarea lui), si.... ca idee sa stiti ca batul de chibrit este supradimensionat  :)) :)) .
 Am inceput lucrul si la armament si la celebrul container de contramasuri electonice, AN/ALQ-131 & AN/ALQ-184 ECM pods, dar..... esec total. Se pare ca am de adus modificari nu gluma, atat la rachetele  AGM-65 Maverick, cat si celor 2 AIM 9 Sidewinders, dar si..... ce mai , intregului armament.

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1334
« Răspuns #8 : 20-04-2011, 09:08:22 »
Frumoasa prezentarea, frumos chibritul supradimensionat  :P  (nu mai poate omul sa glumeasca  :( ) , foarte tare avionul si daca o ti tot asa o sa iasa o macheta SUPER  :27:

claurss

• Modelist
  • Mesaje postate: 208
« Răspuns #9 : 20-04-2011, 11:57:31 »
Bravo. :16: Asteptam sa vedem mitraliera si accesoriile ei (avion, etc)  :))
„Nu dispreţui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric”  - Octavian Paler

ary

• Modelist
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #10 : 20-04-2011, 23:06:20 »
Or fi degetele tale butucanoase,dar la asa vointa ce mai conteaza! Ce mai ,jos cu palaria :14: !!! Spor

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #11 : 29-04-2011, 21:08:28 »
Salutare popor si...... mai pe romaneste Hristos a inviat!
 Dupa atata frig si ceata....... in mintea mea luminata de idiot ce sunt, s-a lasat intuneric bezna.
 Iaca-mas din nou in atentia dumneavoastra stimata audienta cu ..... Work in progres la " desfacatorul de conserve"
 Dupa cum v-am anuntat intr-o postare anterioara..... am demarat ,printre altele , lucrul la armament. Pentru inceput numai cel acrosat.
EEEEEEEEE dar diavolul e chiar mai negru decat pare. De ce zic asta ????
 Ei bine..... la capitolul armament cei de la Italeri m-au dezamagit rau de tot. Per ansamblu..... tot armamentul oferit de ei in kit este o porcarie. Un adevarat dezastru in toata regula, dar despre toate astea..... la momentul potrivit si cu imaginile edificatoare.
 Dupa cum am precizat la inceput..... vreau ca aceasta macheta sa redea in detaliu modelul original, asa ca..... mai cu una, mai cu alta..... am inceput piguleala, mare...... cat un munte, ce mai.... nu ca vreau sa ma laud, dar ..... munca de chinez batran, si...... o sa va convingeti.
 Mai cu una, mai cu alta..... constructia am continuat-o cu finalizarea detaliilor la scaunul pilotului. Dupa multe cercetari si documentari... bandana rosie cu inscriptia "Remove Before Flight" sau cum sunt cunoscute de catre piloti si personalul de intretinere "RBF", deci.... dupa cum spuneam, RBF-ul era trecut prin manerul de catapultare al scaunului, asa ca...... am procedat la modificarea de rigoare. Printre altele, dupa ajustarea tuturor maruntisurilor la " Ejection Seat" urmeaza partea cea mai distractiva , si anume...... retusurile de vopsea si ate alea. De mentionat ca...... (asta numai ca idee)un patratel de pe Cutting Mat are nici mai mult, nici mai putin de 10 mm sau ... 1CM.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #12 : 29-04-2011, 21:15:06 »
Dupa nervi, dupa ceva injuraturi birjaresti, dupa un pahar de apa sa ma mai calmez..... am mai continuat cu ajustari si modificari la cataramele centurilor, care..... parte din ele le-am refacut din folie de aluminiu. asa ca...... mai aici un detaliu, mai colea o catarama, mai pe dincolo o centura ajustata, mai un pic de bibileala la rachetele de catapultare...... usurel usurel am purces la finalizarea "ejection seat"-ului urmand..... dupa cum am specificat retusurile si finalizarea acestuia.

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #13 : 29-04-2011, 21:24:37 »
Fiind in ton cu anotimpul  :))  am mai mesterit cate ce miri ce si la podeaua cokpitului la care ..... am atasat maneta de gaza, si am finalizat pedalierul . Dupa retusuri si vopsitorie ,cu oaresce urme de uzura si murdarie  :2: am sa atasez si cele necesate finalizari, adica mansa , cate ceva in plus pe la panourile de comanda, pe la cesulete, butonase, colimatoare, ecrane ...si restul.
 La toate astea, am decis sa bibilesc putintel si "pereti" vizibili ai fuzelajului, asa ca.........

tavi

• Moderator
  • Modelist
« Răspuns #14 : 29-04-2011, 21:34:01 »
.......mai cu una, mai cu alta, am incercat sa reprezint capitonarea peretelui. Initial pentru acest lucru aveam in set... PE-ul de la Eduard's dar in umila mea nestiinta, am decis sa-l realizez din aceeasi banda de aluminiu si.... consider ca a iesit ceva mai realist. Peste, pentru verificare si control am aplicat o mana de grund, acesta aratandu-mi eventualele greseli si imperfectiuni, care ..... sigur le vedeti si voi.
 Urmeaza retusuri, apoi.... CTC-ul si daca totul este OK stratul de vopsea final, daca nu-i bine... urmeaza o noua sedinta de finisaj ...... si tot asa pana cand totul v-a arata perfect.
Pagina: [1] 2 3 ... 5   Mergi Sus

www.PaperModel.ro