Dar ...inainte de toate, cum bine v-am obisnuit cateva cuvinte despre pasaroi.
A-10 Thunderbolt II este un avion cu reacție, monoloc, bimotor și cu aripă dreaptă, dezvoltat de compania americană Fairchild-Republic pentru United States Air Force . Scopul acestui avion este de a oferi suport aerian de apropiere sau în engleza
close air support sau CAS, forțelor terestre, prin atacarea de la joasă înălțime a tancurilor, a vehiculelor blindate sau a altor ținte de la sol. Acest avion poate avea, de asemenea, și un rol de a crea interdicție aeriană limitată. Este primul avion al US Air Force conceput exclusiv pentru suport aerian de aproape.
Numele oficial al avionului A-10 vine de la avionul utilizat în WW II
P-47 Thunderbolt (produs de Republic Aviation), un avion de vânătoare care era eficient în special pentru suportul aerian de proximitate. Oricum,
A-10 este cunoscut mai bine după porecla sa
Warthog (intr-o traducere libera- Porcul alergator) sau, mai scurt, numai
Hog. Ca misiune secundara, el oferă control aerian aeropurtat de avangardă, ghidand alte avioane spre tinte terestre. Avioanele A-10 folosite în principal în acest scop sunt desemnate prin indicativul
OA-10. Asa ca.... pana una -alta am trecut la migalo-bibileala, nu de altceva, dar..... sa-mi re-formez putintel mainile si abilitatile de mult pierdute pentru un proiect de suflet..... un carton la 1:33 , avionul meu de suflet

, dar ....despre toate astea la timpul potrivit

>> prietenii stiu de ce <<
Deci..... fara prea multa tagada.... WORK IN PROGRESS
Cum bine-i sade unui zburator.... am inceput cu lucrul ca tot omul, si anume cu ce altceva decat cu cokpitul Thunderbolt-ului ( fulger-ului)!
Pana in aceasta prima faza.... lucrul la cokpit a fost o adevarata desfatare, fara prea multe probleme , doar.... munca de chinez

, cam greu cu degetele aste butucanoase pe care le posed sa lucrezi fineturi, dar..... cu putin ajutor din patrea pensetelor si incurajat frenetic din culise de catre cele 2 pisici ( sotia aflata in dotare

si noul motan CTC-ist) am reusit printe altele sa bibilesc scaunul CHI-lotului

si cate ceva din panoul de bord si consolele de comanda ale armamentului si alte brizbrizuri ce mai are el pe acolo.
Intr-o oarecare ordine de idei.... cam asa arata pana acum interiorul in proportie de vre-o 30 %