Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1]   Mergi Jos

Autor Subiect: Vioara  (Citit de 2384 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1866
Vioara
« : 12-04-2010, 22:07:08 »

Zilele astea m-am apucat de lucru la Leocadia, printre altele trebuie sa fixez sub gabii cate trei macarale la babord ?i la tribordul gabiei pentru a trage manevrele curente. Ca sa prind aceste macarale trebuie sa dau gauri in gabii iar ca sa dau respectivele gauri a trebuit sa-mi fac 2 unelete.
Sunt 2 farfuri foarte ascu?ite facute din electrozi de inox de 2,5mm ?i lungimea de 25 cm. Nu aveam cu ce unealta sa ajung sa dau aceste gauri iar pre?panul este foarte dur.

memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
Re: Vioara
« Răspuns #1 : 12-04-2010, 22:13:42 »

Zis ?i facut am folosit aceste unelte prin invartire intre 2 degete  :28:  numai ca m-am ales la degetul mare cu o ba?ica de toata frumuse?ea. Azi discutand cu prietenul meu gravor (cel care mi-a facut galionul ) imi zice: "De ce nu-?i faci o vioara". in prima faza am inceput sa rad si i-am zis ca n-am talent.
Ca sa nu mai lungesc vorba ?i sa nu pa?esc :  :54: iata unealta care ma va scapa de ba?ici in continuare.

memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #2 : 12-04-2010, 22:20:10 »

Este un varf pe care este lipit un man?on de lemn sau alt material pe care este facut un canal pe care se plimba o sfoara tare intinsa cu ajutorul unui arc facut din sarma de arc, la capat este un capac preferabil metalic cu care ac?ionam cu o for?a constanta.
  :14: pentru ?tefan.

memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #3 : 13-04-2010, 22:01:01 »

Zilele astea m-am apucat de lucru la Leocadia, printre altele trebuie sa fixez sub gabii cate trei macarale la babord ?i la tribordul gabiei pentru a trage manevrele curente. Ca sa prind aceste macarale trebuie sa dau gauri in gabii....

Nu le-ai avut insemnate (in plan) ca sa le faci inainte de montare?
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #4 : 13-04-2010, 23:04:23 »

Respectivele macarale apar doar la schemele manevrelor curente, daca eram mai atent le montam inainte  :2:
memorat
Pagini: [1]   Mergi Sus