De curand am intrat in posesia unor carti, care eu unul consider ca nu ar trebuii sa lipseasca din biblioteca nici unui modelist, sau poate ca .... exagerez.
Cu oarecare greutate, si un pret pe masura am reusit sa achizitionez cartile:
1. IAR-80 (publicatie franceza, 290 pagini , prezentare de exceptie )
2. Bombardierele SAVOIA cu inmatriculare Romaneasca ( publicatie franceza, 74 pagini, prezentare de exceptie )
3. Idienii cu doua pene ,ataca - Ploiesti 1 august 1943 ( publicatie bilingva franco-engleza , 140 pagini, 150 poze rare si prezentare de exceptie )
4. Ploiesti-Romania B-24 Liberator in TIDAL WAVE 1944 (publicatie in limba engleza, 60 pagini, poze si probile de exceptie )
5. Polikarpov I-16 pentru Romania (194 pagini, publicatie in limba engleza , fara comentarii .... super )
6. Aeronautica Romana in primul razboi mondial ( bilingva Romano-engleza , 300 pagini, foarte detaliata , peste 500 poze edificatoare , peste 100 profile color )
Sunt profund dezamagit ca in Romania exista un dezinteres total cu privire la asemenea publicatii, si nu numai. Am ajuns sa fie publicate in strainatate, aricole si carti legate de aeronautica romaneasca, sa ne ridice altii ( STRAINII ) in slavi aviatorii si avioanele romanesti , iar la noi sa murdarim totul cu noroi.
Am ajuns ca natie , sa ne facem de rusine, si sa primim inprumut de la americani un IAR -80 pentru a 85 aniversare de anul acesta de la cea ce a mai ramas din ICA Ghimbav -Brasov.
Voi revenii si cu poze ale acestor publicatii, pana atunci ........ slaviti fie americanii pentru IAR-80 , ca noi......... le-am aruncat pe toate la gunoi, iar IAR-ul de la Baneasa, seamana mai mult cu un.... container de gunoi, iar ca avion este numai cu numele ca altfel......... numai un 80 nu este, poate stiti voi ce este ?!