Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1]   Mergi Jos

Autor Subiect: Ace seringa - codul culorilor  (Citit de 5086 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ice Age

• Vizitator
Ace seringa - codul culorilor
« : 17-01-2010, 00:07:31 »

In cazul in care doriti sa faceti o gaura , nit, etc exact de o dimensiune anume , va propun o alternativa folosind acele de seringa.Mai jos atasez explicatii pentru cele mai uzuale ace folosite pentru uzul uman.
Ele au partea de plastic colorata in functie de diametrul exterior al acului si anume :

Albastru = 0,6mm
Fumuriu = 0,7mm
Verde = 0,8mm
Portocaliu = 1,0mm
Galben = 1,1mm
Roz = 1,2mm

In cazul in care folositi acul pt diametrul canalului tineti cont ca si grosimea peretelui tevii are 0,2 mm  ; deci un ac care galben care are exterior 1mm interirul il are de 0,6 mm.

Spor
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1866
Re: Ace seringa - codul culorilor
« Răspuns #1 : 17-01-2010, 01:21:23 »

O idee foarte buna, acum ?tiu cu ce voi face gauri pentru mitraliere la Wildcat.  :14:
Nu m-am putut ab?ine ?i chiar am facut o proba cu unul albastru pe un carton duplex, merge brici. 
memorat

Profiler

• Vizitator
« Răspuns #2 : 17-01-2010, 14:31:34 »

super! nam stiut de aceast lucru, merci mult!
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #3 : 17-01-2010, 17:38:16 »

In definitiv e o chestie logica, asa cum sunt mii. E meritul ,,nascocitorului'' care a sesizat partea practica universala inafara de binecunoscutul AU! Am spus de multe ori ca modelismul e o activitate aparte de altele, pentru cei care se implica, tocmai pentru acea permanenta cautare de ceva nou pentru usurarea si perfectarea tehnicilor creative. Iar rolul unui forum e tocmai cel de a inlatura sabloanele si a impartasi/acumula cunostinte, excluzand orice fel de dispute.
                                      Multumiri pentru idee si Spor in continure!
memorat

catalin

• Vizitator
« Răspuns #4 : 25-03-2010, 07:29:47 »

de foarte multe ori m-am gandit cu ce sa fac o gaura minuscula, ca sa fie cat  mai "curata" taietura, si nu mi-ar fi venit asa ceva in gand...  :16:

foarte foarte tare
o sa incerc si eu cat de curand sa lucrez cu ele  :27:
memorat

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #5 : 18-10-2010, 20:25:40 »

Salutare....acele de seringi se mai pot folosisi si pentru mitraliere, tren de aterizare cu diverse adausuri si la alte lucruri pot fi folosite....

Respect Maxim
memorat

Ice Age

• Vizitator
« Răspuns #6 : 19-10-2010, 00:20:49 »

Pentru a face un decupaj cu acele de seringa, mai intii ii retezi capul acela ascutit oblic , dupa care o smirgheluiesti astfel incit sa fie cit de cit ascutita acea ''teava'' cu care tai.

Spor
memorat
Pagini: [1]   Mergi Sus