Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1] 2   Mergi Jos

Autor Subiect: PBR 400R Train - profilator terasament  (Citit de 12374 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

TudorM

• Modelist
  • Mesaje postate: 19
PBR 400R Train - profilator terasament
« : 27-05-2013, 12:04:48 »

Nu m-am mai apropiat demult de partea aceasta a modelismului (sincer nici de modelismul in genere din pacate), asa ca o data cu mail-ul primit cu organizarea acestui concurs ,pe post de imbold, mi-am zis sa revin la vechile obiceiuri si sa ma apuc de treaba.

Cautand de zor ceva mai special am dat peste minunatia din linl-ul de mai jos:

http://tvorbamodelov.sk/edownloads.html

Si cu alte cateva poze de aici:

http://www.zealot.com/forum/showthread.php?t=170210

Sper ca modelul sa fie ok pentru participare  :)

Evident ca atunci cand am vazut-o nici nu am zis ca e din carton. Asa ca mi-am propus sa iau taurul de coarne in cel mai serios mod si sa ma ambitionez sa termin minunatia de mai sus.Mi-am propus sa nu ma grabesc cu absolut nimic la modelul asta si sa fac totul pas cu pas, cat mai bine.

Spor tuturor la modelit!  :27:

P.S: Pe ce hartie recomandati sa scot modelul? De 160 ar fi ok?
memorat

Cos

• Modelist
  • Mesaje postate: 837
Re: PBR 400R Train - profilator terasament
« Răspuns #1 : 27-05-2013, 12:11:12 »

Bafta multa si mergi in general pe 160 dar ai grija nu pentru toata merge. Pentru detalii te poti iuta la concursul din 2012 este acolo mai multe despre constructia modelului
Stima si respect sincer  :14:
memorat
"Pastreaza, in sufletul tau, un loc secret in care sa se poata aduna visele si, astfel protejate, sa infloreasca si sa creasca."-Louise Driscoll

TudorM

• Modelist
« Răspuns #2 : 27-05-2013, 12:22:43 »

Aoleu, nu am vazut ca s-a mai construit acest model si la editie anterioara, nu as fi vrut sa ma repet cu modelul  :(
Este ok daca continui cu acest model?
Si daca da, macar pentru a ilustra o mica, alta idee, intreb administratorii daca as putea sa incerc o reinmatriculare CFR Infrastructura. Din pacate CFR-ul nu are in dotare asa ceva, am cautat prin toate arhivele de poze si documentele posibile, dar chiar si asa fictiv as dori ceva autentic.

Multumesc mult, si scuze din nou pentru repetare.
Toate cele bune!
Tudor
memorat

Cos

• Modelist
« Răspuns #3 : 27-05-2013, 12:24:12 »

Stai linistit sper sa iasa frumos si sa ne incante ochii. Bafta
memorat
"Pastreaza, in sufletul tau, un loc secret in care sa se poata aduna visele si, astfel protejate, sa infloreasca si sa creasca."-Louise Driscoll

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #4 : 27-05-2013, 12:32:04 »

Modelul se poate construi in concurs.
Cum modelul este din lumea reala (nu SF) asa ar trebui sa fie si inmatricularile, reale.
Daca vrei sa faci modelul nu te opreste nimeni.
Daca vrei sa faci altceva nu-i bai, acest topic il stergem cand creezi altul.

memorat

Wittman40

• Modelist
  • Mesaje postate: 1525
« Răspuns #5 : 27-05-2013, 12:56:18 »

Spor la macheta, sunt curios de constructia ei.
memorat

TudorM

• Modelist
« Răspuns #6 : 27-05-2013, 13:00:32 »

Daca e ok atunci am sa continui cu ea :)
Multumesc Wittman40!
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #7 : 27-05-2013, 13:04:23 »

Succes !!
memorat

eddie

• Vizitator
« Răspuns #8 : 27-05-2013, 13:13:39 »

Super tare instalatia. Am parcurs acum ceva vreme si topicul de anul trecut, mi-a placut maxim si modelul si realizarea.
Multa bafta, ai un nivel calitativ destul de inalt de atins!
 :14:

memorat

TudorM

• Modelist
« Răspuns #9 : 27-05-2013, 14:42:13 »

Multumesc Claudiu si Eddie  :)
Dat fiind ca prin CFR-ul nostru nu este un model identic am sa raman pana la urma la modelul original, dar fara inmatricularile vreunei alte tari, ci asa curat cum a iesit pe poarta fabricii  ::)

Zi faina la toti! :14:
memorat

Cos

• Modelist
« Răspuns #10 : 13-06-2013, 18:24:31 »

Stiu ca nu este usor de executat dar eu nici in ruptul capului nu as renunta la o astfel de macheta. De fiecare data cand ma uit la ea ma uimeste si pe mine cata rabdare am putut avea. Te asigur ca satisfactia la terminarea ei va fi extraordinara. Poti sa ma intrebi absolut orice despre constructia ei, Iti stau la dispozitie cu tot ce stiu. Bafta si abia astept sa vad primele poze.
memorat

TudorM

• Modelist
« Răspuns #11 : 14-06-2013, 16:59:17 »

Multumesc Cos pentur ajutor, si ca tot veni vorba, ai avut probleme cu o laterala a sasiului (piesa numarul 1 cea mai mare) care sa nu se inchida complet? Si sa fie cu vreo 1,5 mm mai scurta?

Intre timp mi-am luat o coala de carton de mucava de 1,5mm pentru piesele mai groase si care trebuie sa fie mai rezistente.
Cam asta e ce am lucrat pana acum, dupa sesiunea de saptamana viitoare incep lucrul mai intens.

Spor!
memorat

Cos

• Modelist
« Răspuns #12 : 14-06-2013, 19:12:59 »

Da am avut si am rezolvat taind mai in afara semnului o a doua piesa.
Atentie la imprimanta cu care scoti ca unele dintre ele micsoreaza un pic planurile din cauza limitarilor laterale din setari. Bafta in continuare si nu te lasa ca la final trebuie sa iasa ok.
Mult spor sa ai si cu cat inaintezi ar fi bine sa mai intrebi ca mai sunt multe neclaritati dar si smecherii ca proiectul sa iasa ca in poze . Te voi sprijini cu tot ce pot eu.
memorat

Wittman40

• Modelist
  • Mesaje postate: 1525
« Răspuns #13 : 04-07-2013, 22:49:28 »

Dai bataie!
memorat

TudorM

• Modelist
« Răspuns #14 : 09-07-2013, 00:11:29 »

Gata sesiunea si invatatul, acum la treaba. Am terminat azi sasiul:

In genere imi place sa lucrez cu mucava dar tot uras de fiecare data cand nu se taie bine si se aduna cate o fasie pe banda de taiere, sau se "scorojeste". Dar pe de alta parte ofer rigiditate si rezistenta destul de mare, asa ca am sa iau asta ca pe un mare plus.
Si pana la urma majoritatea suprafetelor o sa fie acoperite de alte piese, sau in cel mai rau caz putin chituite.
Saptamana asta imi propun sa termin si cealalta parte a sasiului. Spor la toti la  :18:

memorat
Pagini: [1] 2   Mergi Sus