Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Mergi Jos

Autor Subiect: Santa Leocadia 1:96 de la Shipyard  (Citit de 57646 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fragata

• Vizitator
Re: Santa Leocadia 1:96 de la Shipyard
« Răspuns #45 : 20-02-2010, 13:08:36 »

As zice ca e chiar necesar, dar asta ramane la alegerea ta.
In privinta informatiilor daca lumea este intersata de acest aspect, fara a intra in amanunte obositoare, se mai poate continua cu viata la bordul acestor nave ale sec. XVIII, care era departe de modul "aratos" si aspectos, al fregatei tale, sau al modelelor "de mondiale" ce se "flutura", pe la noi, pe alte forumuri; program, hrana, pregatirea navei pentru lupta si asa mai departe.
Cele bune.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #46 : 20-02-2010, 13:56:40 »

Daca retii am atins subiectul intr-o alta conjunctura. Cred ca se merita discutat in tema iar daca esti dispus poti deschide discutia intr-un topic nou, special pentru asta. Totusi sa faci si traducerile pentru ,,ai casei'' ca sa nu intram prea tare sub incidenta regulamentului.
                                                 Spor si multumim pentru informatii
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #47 : 20-02-2010, 14:14:40 »

O.K.. Cu acordul adminisrtratorului si al moderatorilor voi incerca un material. Nu voi mai posta originale ci doar trimiteri, prin link pentru imagini, totul fiind in limba noastra .
Ce am pus direct a fost doar pentr a se face o idee asupra personalului unui velier si a functiilor. Dar voi reveni asupra problemei, putin mai in amanunt.
Am totusi o intrebare. Traducerile si materialele de pe alte pagini web sau forumuri, postate aici, daca se mentioneaza sursa, nu cred ca prezinta ceva ilegal?
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #48 : 21-02-2010, 10:40:57 »

Nu stiu toate dedesubturile legislative dar din ce stiu nu e ilegalitate utilizarea unui material publicat, in scop informativ, atat timp cat acesta nu e restrictionat, nu e folosit in scop comercial si nu e asumat ca propriu mentionandu-se sursa. Pe dealta parte atat timp cat in urma acumularii de cunostinte concepi un material propriu rezultat al acestor acumulari si care nu se poate identifica cu sursa, poti sa te semnezi linistit in josul paginii.
 Dat fiind ca eu am fost instigatorul, bineanteles ca ai acceptul/rugamintea sacrificarii unei parti din timpul tau intr-un scop creativ in spatiul ce mi-a fost incredintat. E totusi necesar si acceptul administratorilor inainte de al meu.
                                                               Spor!
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #49 : 21-02-2010, 16:02:55 »

E o vorba care spune "cartile se scriu din carti" . Acum ca sa le scrii din carti trebuie musai sa citezi sursa, daca mai exista si acordul direct al autorului e perfect. Lucru asta e valabil nu doar pentru materiale traduse ci si pentru planuri de machete de exemplu.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #50 : 27-02-2010, 19:25:03 »

Dupa cateva discu?ii cu traian privind invergarea velelor ?i intinderea manevrelor curente am ajuns la consens ?i a trebuit sa modific. Imi permit un sfat, cand realiza?i a?a ceva casca?i bine ochii la planuri caci modificarile sunt extrem de dificil de realizat.
Iata ?i pozele:
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #51 : 27-02-2010, 19:26:17 »

Asa arata Santa Leocadia acum.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #52 : 27-02-2010, 21:20:11 »

La ce modificari te referi? Poti comenta ceva mai pe larg?
 Daca te referi la arborada gasesti pe  www.modelismonaval.com, multe teme privind arborada, pentru ca in afara principiilor de baza privind miscarea velelor existau  oarecari diferente intre sisitemul englez de exemplu si cel spaniol, de arborada.
Poti sa-mi spui ce diametru se da la fire pentru manevre:fixe, mobile, la ancora?
 Cele bune.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #53 : 27-02-2010, 22:29:47 »

Modificarile sunt 3 la numar si le voi prezenta pe culori.
Cu ro?u - pe verga avem la prova 4 macarale prin care treceau paramele pentru strangerea velei, am modificat sistemul si am pus cele patru macarele la pupa, asa parama trece liber prin ochiul de jos al velei si strange vela la verga.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #54 : 27-02-2010, 22:42:38 »

Prima modificare se observa si in urmatoarea imagine, marcata tot cu rosu.
A doua modificare marcata cu galben, este sistemul care sustine verga in cele 2 borduri, pe acesta pur si simplu l-am sarit.
A treia modificare, marcata cu albastru, am pus cele 2 macarale, initial mi-a fost teama ca nu cumva macaralele sa fie mai late decat arboretul artimonului.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #55 : 27-02-2010, 22:54:59 »

Poti sa-mi spui diametrele manevrelor ce se dau in plan(fixe si mobile)?
Macaralele sunt toate acelasi diametru in toate manevrele? Cele cu albastru cam, cam...
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #56 : 27-02-2010, 23:19:12 »

Iti zic prima oara ce am folosit eu, cred ca asta te intereseaza, deoarece cotele paramelor sunt date in planurile pe care le ai.
Am folosit un macrame, sau cro?et, nemtesc de la Anchor din bumbac 100% de 3 dimensiuni, cea mai subtire este de 0,6-0,7mm urmatoarea de 0,9-1mm si ultima este de 1-,2mm. Acesta sfoara nu o pot rupe cu mana. Pentru ancora am folosit un sistem de impletire, acela ro?u facut dintr-un tocator de legume.... cred ca sti de ce vorbesc.
In planuri am mai multe cote de macarale, nu sunt identice, dar cele mai mici pe care le pot eu realiza sunt de 2x3mm cu canal si cu gaura de 1mm pentru trecerea paramei. 
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #57 : 27-02-2010, 23:28:40 »

Modificarile sunt 3 la numar

Papy, te rog sa ma ierti insa vreau sa fac o precizare legata de felul in care ai relatat tu scurgerea evenimentelor. Ai inceput prin a spune ca (........Traian) a trebuit sa modifici. Reactie normala, la cei cateva mii de urmaritori ai topicului s-a aprins un beculet :,,CE A GRESIT PAPY SI CE A MODIFICAT'' ??? si a inceput marea rascoleala a descoperirii.
  Realitatea e ca pe parcursul lucrului, in timpul scurs de la ultima postare, a aparut o eroare de apreciere pe care eu fiindca mai trag cu ochiul am observat-o si am atentionat iar tu ai remediat problema. Deci a fost o remediere si nu o modificare, survenita in timpul procesului productiv si rezolvata inainte de a prezenta finalizarea, asa ca totul e normal.
                                                                 Spor!
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #58 : 27-02-2010, 23:34:02 »

asa ca totul e normal.
Si mie mi se pare totul normal, multumesc pentru atentionari.  :14:
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #59 : 28-02-2010, 10:34:31 »

Si mie mi se pare totul normal, multumesc pentru atentionari.  :14:

Promit sa nu mai stric starea de normalitate(rascolind) :2: .
 Cele bune.
memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Mergi Sus