Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 2 3 [4] 5   Mergi Jos

Autor Subiect: HMS Victory - Shipyard  (Citit de 32960 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

traian

• Vizitator
Re: HMS Victory
« Răspuns #45 : 09-02-2011, 12:11:48 »

E foarte bine pana acum. Revin cu sfatul de a folosi o cala de montaj care sa iti tina chila dreapta. Din imagini nu se observa insa chila e foooooooarte putin tensionata. E posibil sa se aseze dupa lipire dar e si mai posibil inca sa se mai tensioneze daca nu e fixata. Continua cu puntile.
                                                                                   Spor!
memorat

norbi

• Vizitator
« Răspuns #46 : 09-02-2011, 16:56:09 »

Momentan e data jos de pe cala, o voi pune inapoi ca va trebui sa lipesc curentii. Am mai studiat planurile si iar am ceva nelamuriri.
1) puntile trebuiesc montate inainte de prima placare?2) la afetul tunurilor scrie carton 1mm, dar ambele piese care vin "spate in spate" trebuiesc lipite pe carton de 1? deci in total 2mm?
memorat

norbi

• Vizitator
« Răspuns #47 : 09-02-2011, 17:59:28 »

Acum mai descoperit ceva. Baza afetului are un desen pe unde vin montati peretii lui laterali, in desenul ala peretele lateral are grosimea de 1mm. Cum piesele sunt printate pe carton de 0,3mm puse spate in spate ar veni 0,6mm. Daca lipesc piesele pe carton de 1mm cum scrie in instructiuni peretii vor fi mai grosi, cum sa procedez?
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #48 : 10-02-2011, 00:16:39 »

Daca o sa ,,plachezi'' mai intai, o sa trebuiasca sa deplachezi pentru a monta puntile. Acum se incepe cu montarea puntilor iar daca alegi varianta cu toate gurile de foc in pozitie, tot acum e momentul de montare macar a afetelor de pe linia 1 si 2, care dupa montarea bordajelor e aproape imposibil de realizat (aproape dar nu imposibil). Treaba cu suportul pentru diversele piese e si ,,de bun simt''. Daca grosimea e de 1 mm iar fetele din kit sunt de 0,3 atunci suportul e normal sa fie de 0,5 pentru incadrare cat mai apropiata in cote. In genere sunt fante de imbinare, daca se realizeaza grosimea pieselor in asa fel incat imbinarea sa se faca in conditii bune, e perfect. Trebuie luat in considerare ca referinta se face in majoritatea cazurilor la grosimea rezultanta si nu la grosimea suportului. In cazul afetelor, grosimea totala e de 1 mm. Pe alta parte la piese ca afetele e mai putin important cateva zecimi de mm in plus, vizual poate dau chiar mai bine. Mult mai important e de tinut seama de incadrare in cote la piese care pot afecta forma navei. Pentru asta e bine de considerat grosimea in functie de ceea ce se lipeste pe suport si de reperele cu care se imbina piesa. In majoritatea situatiilor e vorba de grosimea piesei si nu a suportului. Am introdus in discutie notiunea de ,,bun simt''. E cu totul diferit ce ceea ce inseamna bun simt in cotidian. Bun simt in constructia navelor e ceea ce tine de ceea ce face ca o nava si componentele sale sa ofere maxim de confort in exploatare la maxim de siguranta si cu minim de investitie materiala.
  O sa mai intalnesti situatia asta. Acolo unde sablonul piesei e pe foaie subtire, suportul e de grosime conform indicatiilor. La piesele care sunt pe foaie mai groasa deja e vorba de grosimea finala.
                                                                  Spor!
memorat

norbi

• Vizitator
« Răspuns #49 : 10-02-2011, 18:16:21 »

Miam testat putin si indemanarea, n-am mai lucrat de mult timp cu fardurile mele magice. Sper sa va placa ce a iesit. E putin mai inchis in realitate, a trebuit sa folosesc blitul la poze.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #50 : 10-02-2011, 21:04:02 »

Interesant, in?eleg ca vrei sa faci un fel de imbatranire a pun?ilor, nu ?
memorat

norbi

• Vizitator
« Răspuns #51 : 10-02-2011, 21:36:19 »

Ceva de genul, dar si sa arate mai a lemn, culorile de pe carton sunt prea ciudate.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #52 : 11-02-2011, 00:53:47 »

Presimt ca Dory o sa iti faca o vizita in concediu.
memorat

norbi

• Vizitator
« Răspuns #53 : 13-02-2011, 22:55:34 »

M-am gandit acum la ceva si nu stiu exact daca se poate aplica la carton. La piesa nr.1 ca sa o pot da cu fardurile de weathering am dat pe ea cu lac lucios, oare pot face efecte cu acuarele tempera diluate mai mult sa ma pot juca cu ele pe piese, tot pe o suprafata lucioasa fara sa distrug orginalul? (ca un fel de wash) Am mai multe nuante la acuarele decat la fardurile astea.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #54 : 13-02-2011, 23:16:02 »

La piesa nr.1 ca sa o pot da cu fardurile de weathering am dat pe ea cu lac lucios, oare pot face efecte cu acuarele tempera diluate mai mult sa ma pot juca cu ele pe piese

:14:  Pai daca ai dat cu lac sigur lacul a intrat ?i in carton, acum singurele culori care mai pot intra in respectivul lac sunt cele pe baza de diluant, daca dai cu tempera acestea nu vor afecta lacul de pe carton ?i ri?iti ca respectivele culori sa nu se fixeze. Depinde foarte mult ?i de grosimea stratului de lac de pe suprafa?a piesei.
Fa separat o proba pe o bucata de carton din revista. 
memorat

norbi

• Vizitator
« Răspuns #55 : 13-02-2011, 23:37:45 »

Am dat cu lac lucios tocmai ca sa protejez cei sub si sa protejez si cartonul, daca cumva gresesc sa pot sterge cu apa. Chiar nu m-am gandit cum adera tempera peste lac, trebuie sa incerc maine.
Ar fi o solutie sa vopsesc toata puntea intr-o nuanta a lemnului mai normala, sa fac taieturi cu cutterul pe unde e forma scandurilor, sa dau cu lac lucios si sa aplic un wash negru sa imit zona cu smoala dintre scanduri. Dar, sterg zona marcata si nu mai stiu cum sunt scandurile si e mult de munca dupaia(deasta ma interesa sa ma joc pur si simplu cu, culori pe deasupra).
Alta problema o sa o am cu amestecatul culorilor ca nu am mai incercat niciodata sa imit lemnul. Sunt intr-o mare dilema. O sa fac cel mai bine o pauza de exersari pe alte cartoane si daca imi iasa ceva ok, voi aplica daca nu, voi lasa totul asa cum mi-a gandit producatorul macheta.
Daca mai sunt alte tehnici la cartoane sau idei ce as putea incerca va rog sa-mi spuneti.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #56 : 13-02-2011, 23:53:07 »

Ca sa faci liniile de calafatuire, adica spa?iul acela dintre scanduri nu trebuie sa folose?ti cutterul incearca cu un farf dar nu foarte ascu?it, ceva in genul unei mine de pix terminate. Pui o rigla ?i ape?i pe linia trasata cu farful respectiv iar cartonul va intra inauntru suficient cat sa ai spa?iul dintre scanduri. Dupa po?i face teste sa vezi cum se comporta cartonul la aplicarea culorilor de diferite tipuri. Nu am incercat niciodata tempera pe carton, am folosit cu succes culorile acrilice dar cu astea ar fi cam greu sa faci ceva in degrade cum doresti tu.
Tempera cred ca s-ar preta la ceva in degrade care sa imite lemnul, cred nu sunt sigur, trebuie incercat.

memorat

norbi

• Vizitator
« Răspuns #57 : 14-02-2011, 00:08:16 »

Ca sa faci liniile de calafatuire, adica spa?iul acela dintre scanduri nu trebuie sa folose?ti cutterul incearca cu un farf dar nu foarte ascu?it, ceva in genul unei mine de pix terminate.
Metoda asta pare mai sigura, nu risc sa transez cartonul. Voi incerca zilele astea si cu vopsele acrilice si cu tempera, vedem noi ce va iesi.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #58 : 14-02-2011, 00:38:16 »

Daca tot esti dispus la modificari poti incerca sa faci filele din colant sau tapet imitatie lemn. Se gaseste pentru diferite esente de lemn si la diferite nuante. Calafatul il poti ,,scoate'' daca amesteci tus in aracet iar ce iese peste file stergi cu o carpa inainte de a se usca.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #59 : 14-02-2011, 08:51:38 »

Salut, azi noapte mi-a venit o idee  :37: care cred eu ar merge foarte bine.
Dupa ce faci liniile de calafatuire tamponeaza pun?ile cu bai? - doar a?a se trateaza ?i lemnul-, in definitiv cartonul este facut din lemn. Fa ceva probe pe altceva ?i aten?ie sa faci aceia?i pa?i la toate pun?iile sa nu ai diferente.
Bafta !!

Traian, buna ideea cu tu?ul bagat in aracet, o am in vedere  :14:
memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5   Mergi Sus