Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 ... 7 8 [9] 10   Mergi Jos

Autor Subiect: HMS Alert  (Citit de 54204 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

traian

• Vizitator
Re: HMS Alert
« Răspuns #120 : 18-05-2010, 21:34:10 »

Tavi- sunt multe de spus pe tema asta dar din pacate raman doar discutii la coltul strazii. Realitatea e cruda in domeniu ca de altfel in general iar asta se datoreaza atat  :19:  cat si  :9:  iar acum cand  :8:  e cam tarziu. Nu vreau sa fie considerat incitare la violenta si nici nu sunt adeptul unei astfel de solutii dar  consider ca singura cale de a o coti pe calea buna e folosirea democratica a parului stramosesc pe spinarea celor care in numele democratiei au furat inclusiv sufletul din noi.

Capitane - grecii au o vorba - orice barca care poate lua pe bord o alta barca e vapor. In genere orice nava are macar o barca de serviciu/salvare iar cuterele nu fac exceptie. Multe au la pupa inafara bordului un grui special pentru asa ceva, cu doua brate laterale asemanator cu gruiele de capon din prova dar orientate spre inapoi, barca fiind atarnata acolo. In felul asta se economiseste din spatiul destul de rastrans oferit de punte. Nu e nici o problema sa pui barca si pe punte doar sa tii seama de proportii, 2 cm mi se par cam putin chiar si pentru un pui (puiul, indiferent cat de tentanta e alternativa, e o ambarcatiune de serviciu de mici dimensiuni)
  Iar bechia e o chestie pe care isi sprijina coada avioanele la carma se foloseste pentru manevrare echea. Barca se poate pune sau cu fundul in sus sau pe cavalet (exclus suporti)
                                                        Spor!
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #121 : 18-05-2010, 22:12:31 »

Capitane - grecii au o vorba - orice barca care poate lua pe bord o alta barca e vapor. In genere orice nava are macar o barca de serviciu/salvare iar cuterele nu fac exceptie. Multe au la pupa inafara bordului un grui special pentru asa ceva, cu doua brate laterale asemanator cu gruiele de capon din prova dar orientate spre inapoi, barca fiind atarnata acolo. In felul asta se economiseste din spatiul destul de rastrans oferit de punte. Nu e nici o problema sa pui barca si pe punte doar sa tii seama de proportii, 2 cm mi se par cam putin chiar si pentru un pui (puiul, indiferent cat de tentanta e alternativa, e o ambarcatiune de serviciu de mici dimensiuni)
  Iar bechia e o chestie pe care isi sprijina coada avioanele la carma se foloseste pentru manevrare echea. Barca se poate pune sau cu fundul in sus sau pe cavalet (exclus suporti)
                                                        Spor!

La 2cm, mai exact 2,1cm, ar fi la 1/96 cam 2,01 m. Daca e cam mica o sa masor o barca de la Leocadia sau de la franceza La Belle Poule, insa prea mare nu stiu cum ar intra acolo,... sa vad. Dar care era dimensiunea unei asemenea barci? Zic barca pentru ca in romaneste pur si simplu nu cunosc denumirile specifice ale fiecarei barci de la bord, stiu ca erau de mai multe marimi si utilitatea lor, dar nu le-am invatat in romaneste.
 Le stiu ca lancha(aprox. 12,5m), bote(aprox.10m) si sereni sau botecillo (aprox. 8m) asta ca tip de ambarcatiune ce era purtata la bord si ca numar in functie de tipul de nava, iar  la dimensiunile astea nu stiu cum ar incapea acolo, sa vedem.
 In privinta sistemului de prindere am vazut cum ar fi, dar cum nu e prevazut cu acele brate, voi incerca fixarea pe punte, pe cavalet, la asta ma gandeam dealtfel, dar am scris gresit.
Multumesc de ajutor.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #122 : 19-05-2010, 04:01:38 »

Poti face o aproximare dupa latimea Alertului la oglinda, barca poate fi cu 4-5 mm mai lunga. Daca nu te incadrezi cu dimensiunile o poti pune cu burta in sus si putin cas ca sa incapa. Detalii alta data , acum sunt la servici.
                                                              Spor!
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #123 : 19-05-2010, 08:52:04 »

Multumesc. La sf. de saptamana voi studia problema.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #124 : 23-05-2010, 16:03:47 »

¡FINAL!
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #125 : 23-05-2010, 16:04:58 »

Timbrul si legaturile sarturilor.
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #126 : 23-05-2010, 16:07:07 »

Eu nu am spart sticla. Era pacat :)) .
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #127 : 23-05-2010, 16:12:28 »

Domnilor sper sa va placa. Pentru mine rezultatul e multumitor, iar speranta e ca urmatoarea sa fie ceva mult mai bine. Am lucrat la ea cu placere, cu multa pasiune si mai ales cu timp, deoarece din pacata sunt in somaj, pentru asta a mers si asa repede.
 Vele, mai mult ca sigur ca nu va avea. De asemenea nu o voi mai pune in cutia cu "apa", dar sigur in una de sticla.
Viitorul proiect, sigur o fregata, din multimea oferita de Shipyard. Pana acum am achizitionat deja doua, dar nu sunt inca decis. Poate ma ajutati voi :2: .
Cele bune si duminica placuta in continuare.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #128 : 23-05-2010, 18:50:04 »

FELICITaRI !!!!   :16: :16: :16:

in legatura cu alegerea viitoarei fregate, grea decizie.... mergi pe inspira?ie.
memorat

Morden

• Vizitator
« Răspuns #129 : 24-05-2010, 17:33:30 »

Felicitari foarte frumos :16:
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #130 : 24-05-2010, 21:53:44 »

Doar juma' de sticla ai consumat ?!?  :)) :)) :)) :))
Frumoasa realizare , felicitari !
memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #131 : 24-05-2010, 22:28:21 »

Doar juma' de sticla ai consumat ?!?  :)) :)) :)) :))

Pai goala nu o mai puneam in poza ci in containerul verde pentru sticla(pentru reciclare) :2: .

:)) :)) :)) :)) :))

Pentru companieri: Ma bucur ca va place si va multumesc pentru aprecieri.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #132 : 25-05-2010, 02:56:56 »

Desi sunt toate motivele, eu nu te felicit. In primul rand ca ai pilit de unul singur din bunatate de licoare iar in al doilea rand, spuneam mai acum catva timp ca pastrez felicitarile pentru cand e gata. INCA nu e.
       Intamplarea a facut sa primesc niste materiale referitoare la Alert si dat fiind ca erai interesat de aspect iti atasez 2 imagini. Sa nu crezi ca din cauza asta am zis ca inca nu e gata. Cauza e alta si te las sa ghicesti - ai voie de trei ori.
                                     Spor !

memorat

fragata

• Vizitator
« Răspuns #133 : 25-05-2010, 10:02:04 »

...      Intamplarea a facut sa primesc niste materiale referitoare la Alert si dat fiind ca erai interesat de aspect iti atasez 2 imagini. Sa nu crezi ca din cauza asta am zis ca inca nu e gata. Cauza e alta si te las sa ghicesti - ai voie de trei ori....
                                     Spor !

Intre 1763 si 1835, au existat in Royal Navy saisprezece nave cu acest nume, cutter-e sau schooner-e, armate cu 8, 14 si 16 tunuri(ma refer la bateria principala), si probabil, multe dintre ele cu falconete, dar cel putin din ce am gasit eu, niciunul cu 12 asa cum da Shipyard.
Tu ai in fotografie un model cu 12 sau 14 tunuri, nu stiu( nu se vede tot) si un plan unde ar aparea cu 8. Apoi in fotografia cu modelul, barca apare pe lateral(daca vad bine), ceea ce mi se pare cam ciudata asezarea, nu am mai vazut asa ceva, ar face, in caz de urgenta, inutilizabila parte din bateria tribord, dar poate nu vad bine si ma insel. Apoi dupa aspect pare a fi construit dupa 1800 sau cel putin pe aproape(putin inainte sau dupa as inclina).
Revenind la aspect Shipyard cred ca a mers putin pe o varianta "comerciala", un amestec de Alert-i.De exemplu Anatomy of the ship Alert 1777(mult draga unora de pe la noi) nu da bocaporti.
Deci chiar nu imi dau seama la ce te referi.
Probabil ca nu e in sticla sau ca nu am pus vele.
Cele bune.

P.S. Revenind la citat, intamplarea face ca materialul sa apara dupa ce modelul e gata. :)) :)) :))
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #134 : 25-05-2010, 10:53:38 »

Iar despici firul in mai mult decat se poate. Am atasat pozele doar in ideea de a raspunde intrebarii tale mai vechi legata de barca. Nu am zis ca trebuie sau nu trebuie, ca ar fi sau nu bine asa.
    Ca sa nu mai fie interpretari, nu pot considera Alertul gata pana cand nu va avea velele invergate dar asta e doar opinia mea, nu pot sustine ca asa trebuie sa fie. Pana acum arata bine si nu pot decat sa te felicit.
                                                             Spor.
memorat
Pagini: 1 ... 7 8 [9] 10   Mergi Sus