....cu atatia termeni(care pe deasupra trebuie sa-i invat si in spaniola) ..
Cele doua piese din borduri pupa trebuie sa fie scripeti......
Trebuie sa incerc sa maresc distanta intre telefon si model ......
Termenii nu trebuie neaparat sa ii inveti in spaniola mai ales ca fiecare marina are termenii sai pentru acelasi element -asta e un subiect care desi interesant nu se incadreaza in tematica forumului- ba mai mult nici in materna daca nu consideri ca iti sunt necesari. De altfel in ultima vreme, de cand mrinaria a devenit ceva in genul ,,mana birjar'' nici personalul navigant nu ii mai foloseste si majoritatea nu ii mai cunosc. Deci a ajuns un fel de moft - ce mi-e parama , ce mi-e sfoara, ata, franghie,funie (ca doar vaca nu face deosebire cu ce si cum e legata, zic eu)
Revenind in tema, cei doi scripeti din pupa/borduri sunt macarale, le-am depistat, dar macarale in sensul marinaresc. Nu am avut timp sa caut pe planuri utilitatea dar am realizat ca sunt macarale.O sa ma uit in cel mai scurt timp si revin cu detalii -daca nu plictisesc-.
Legat de experimentele tehnice gen cable

-experimentam- si un expert e un individ care acumuleaza din ce in ce mai multe cunostinte despre din ce in ce mai putine lucruri pana cand ajunge sa stie absolut totul despre nimic - e doar o gluma
Spor!