... Intamplarea a facut sa primesc niste materiale referitoare la Alert si dat fiind ca erai interesat de aspect iti atasez 2 imagini. Sa nu crezi ca din cauza asta am zis ca inca nu e gata. Cauza e alta si te las sa ghicesti - ai voie de trei ori....
Spor !
Intre 1763 si 1835, au existat in Royal Navy saisprezece nave cu acest nume, cutter-e sau schooner-e, armate cu 8, 14 si 16 tunuri(ma refer la bateria principala), si probabil, multe dintre ele cu falconete, dar cel putin din ce am gasit eu, niciunul cu 12 asa cum da Shipyard.
Tu ai in fotografie un model cu 12 sau 14 tunuri, nu stiu( nu se vede tot) si un plan unde ar aparea cu 8. Apoi in fotografia cu modelul, barca apare pe lateral(daca vad bine), ceea ce mi se pare cam ciudata asezarea, nu am mai vazut asa ceva, ar face, in caz de urgenta, inutilizabila parte din bateria tribord, dar poate nu vad bine si ma insel. Apoi dupa aspect pare a fi construit dupa 1800 sau cel putin pe aproape(putin inainte sau dupa as inclina).
Revenind la aspect Shipyard cred ca a mers putin pe o varianta "comerciala", un amestec de Alert-i.De exemplu Anatomy of the ship Alert 1777(mult draga unora de pe la noi) nu da bocaporti.
Deci chiar nu imi dau seama la ce te referi.
Probabil ca nu e in sticla sau ca nu am pus vele.
Cele bune.
P.S. Revenind la citat, intamplarea face ca materialul sa apara dupa ce modelul e gata.