Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 [2] 3 4   Mergi Jos

Autor Subiect: Portcontainer 800 TEU  (Citit de 27287 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

nickubn

• Vizitator
Re: Portcontainer 800 TEU
« Răspuns #15 : 28-05-2011, 14:06:27 »

si am inceput sa pun suprafata, urmeaza sa dau gauri pentru bow thruster si stern thruster
memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #16 : 30-05-2011, 10:45:16 »

Am terminat de pus suprafata, am dat gauri ptr bow thruster si stern thruster, am pus si niste elice micute si urmeaza sa o dau cu chit
memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #17 : 09-06-2011, 22:11:57 »

Dupa multe zile de chituit, slefuit, chituit, slefuit am reusit sa vopsesc nava. Am folosit un chit de cutit pentru lemn si metal de la kober. Nu cred ca a fost cea mai buna alegere ptr ca m-am chinuit foarte mult cu el.
Ce as fi putut folosi in locul chitului sau ce fel de chit (sa stiu data viitoare) ?
Intre timp am facut si suprastructura, deocamdata nu este terminata si nici lipita.

memorat

claurss

• Vizitator
« Răspuns #18 : 09-06-2011, 22:27:35 »

Eu, personal, am folosit un grund care se da pe lemn pentru pictura. E un amestec de praf de creta cu clei de oase si se da cu pensula. Daca vrei detalii, vorbim.  :20: :14:

LE: asta in cazul in care macheta va fi statica.

memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #19 : 09-06-2011, 22:31:54 »

Am tot cotrobait pe site si am dat de o nava facuta de DragosP "Sprengboot tip Linse" si m-am gandit ca as putea sa folosesc planul pe care la atasat pentru construirea unei barci de salvare (sper sa nu se supere pe mine)
Am salvat poza, am bagat-o in autocad, am tras linii pe deasupra si am scalat ca sa-mi iasa la scara
Nu am reusit sa o termin pentru ca nu are formele pe care le vreau dar m-am gandit sa postez o poza daca tot am facut-o :)
memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #20 : 09-06-2011, 22:38:54 »

Mersi pentru raspuns Claurss, grundul de care vorbesti pot sa-l cumpar de undeva (daca da, imi poti spune te rog cum se numeste) sau trebuie preparat si cu ce pot vopsi dupa ce dau cu grund.
memorat

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #21 : 09-06-2011, 22:59:59 »

Nu vreau sa fiu circotas si rautacios - dar nu era vorba ca nu e voie de folosit nimic altceva decit hirtie (evident lasind deoparte velele si catargele) si eventual vopsea? Sau nu am inteles eu bine? Sau chitul nu intra in discutie?
Nu de alta - da' cind mi s-a sugerat mie sa chituiesc barcuta - am zis ca nu se poate - ca asa is regulile.... Si m-am muncit de mi-or sarit capacele sa o scot doar din aracet si smirghel :(
Plus ca eu as mai fi avut citeva imbunatatiri de-i adus, daca era dupa mine - la care am renuntat odata ce am intrat in concurs.... :(
Pentru mine e deja tirziu - da' poate se face o lista cu ce e voie si ce nu e voie.... Pentru cine inca nu e atit de avansat in constructie....

L.E.: citat din regulament: "Este interzisa folosirea altor materiale decat cartonul sau hartia cu exceptia folosirii plasticului transparent pentru parbrize sau cupole; etc. ?i a celor specificate in designul original (?abloane din sarma sau lemn, sau prelate din material textil);"
memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #22 : 09-06-2011, 23:10:23 »

NU m-am gandit la asta, trebuia sa intreb inainte
Daca nu e voie sa se foloseasca chitul atunci o sa ma mut cu nava la subforumul "Machete in lucru"
memorat

raducindrea

• Vizitator
« Răspuns #23 : 09-06-2011, 23:14:53 »

Nick - sper ca nu te-ai suparat pe mine :(
Ca pentru barcuta ta am tot respectul  :14: Si o chiar urmaresc cu interes.
Da'.... ma intelegi.... Eu unul m-as frustra un pic daca ar fi fost voie cu chit :))
 Atita tot  :20:
memorat

claurss

• Vizitator
« Răspuns #24 : 09-06-2011, 23:15:08 »

Grundul este "home-made". Peste poti vopsi cam cu orice, mai putin culori de ulei. Acrilicul prinde sigur. Cleiul de oase se gaseste sub forma de granule. Se foloseste in concentratie de 10%. Adica la 100 ml de apa se pun 10 g de granule. Granulele trebuie lasate in apa la inmuiat cateva ore si apoi pus la fiert - neaparat la bain-maire - pana se dizolva granulele. Se da initial unul sau doua straturi de clei cald ca amorsa - intareste si cartonul, apoi in clei se adauga praf de creta cam 1:1, adica la 100 ml de apa cu clei pui 100 g praf de creta. Ca idee, trebuie sa arate cam ca o smantana subtire. Maglavaisul asta il dai cu pensula in 2-3 straturi. Si neaparat, tot timpul trebuie sa fie cald. Fiecare strat trebuie sa se usuce, altfel crapa. Intre straturi poti slefui cu un smirghel cu granulatie mare. La final slefuiesti din ce in ce mai fin.

Noah, chestia asta consuma timp, e bucatarie multa si cam pute - mai ales daca cleiul e prost  :20: - dar daca ai rabdare, la final iese ca hartia. Asta-i metoda mea. Poate exista altele mai simple...

memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #25 : 09-06-2011, 23:32:52 »

M-am uitat la concursul de anul trecut si am vazut ca unul dintre participanti a chituit nava pe care a facut-o "River Monitor Typ: BKA 112"
Daca s-a schimbat regulamentul o sa ma conformez si o sa ies din concurs
Acum sa vedem decizia administratorilor
memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #26 : 09-06-2011, 23:36:52 »

NU, nu m-am suparat, nava o fac pentru mine si poate o sa o prezint si la proiectul de licenta
 si eu iti urmaresc nava :D, am invatat cateva lucruri interesante
succes in continuare
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #27 : 10-06-2011, 15:10:35 »

1. Nu e o problema daca te inspiri din barca mea, in fond e gratis chiar daca e in cadrul unui reviste.
2. Din pacate chitul pe care l-ai folosit sa acoperi e de mare efect, aproape nu-ti dai seama ca e o macheta din carton, si tocmai aici e problema. Astfel de situatii sunt reglementate, si daca am tolera-o unii concurenti s-ar putea simti dezavantajati.
3. Exemplul pe care l-ai dat nu e chiar identic cu situatia ta: tavi nu a mascat piesele , la final ar fi fost clar ca macheta e din carton, la tine cred ca va fi greu de zis pentru cineva care de exemplu nu a urmarit constructia.
4. In situatia asta, sper sa nu te superi dar va trebui sa iti mut topicul la "Machete in lucru", totusi poti ramane in concurs daca refaci nava dar nu mai folosesti chit.
memorat

nickubn

• Vizitator
« Răspuns #28 : 10-06-2011, 17:00:00 »

Am inteles, multumesc pentru raspuns.
O sa-mi fie putin mai greu sa incep alta nava si sa le construiesc pe ambele in acelasi timp, dar o sa incerc.
Trebuie sa deschid un nou topic sau pot continua aici?
Ce as putea folosi in locul chitului? Pot folosi grundul de care mi-a spus Claurss mai sus?
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #29 : 10-06-2011, 18:52:54 »

Trebuie sa deschid un nou topic sau pot continua aici?
Ce as putea folosi in locul chitului? Pot folosi grundul de care mi-a spus Claurss mai sus?

Daca vrei sa continui nava deja inceputa, poti continua in topicul asta pe care insa il voi muta in alta sectiune. Daca incepi o noua nava topicul ramane aici.
Din cate stiam eu grundul se foloseste la vopsit inainte de aplicarea vopselei, ceea ce nu ar contraveni regulamentului.
memorat
Pagini: 1 [2] 3 4   Mergi Sus