Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Mergi Jos

Autor Subiect: Le Coureur 1776 - laser cardboard kit by Shipyard  (Citit de 53101 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tavi

• Vizitator
Re: Le Coureur 1776 - laser cardboard kit by Shipyard
« Răspuns #60 : 16-11-2011, 21:48:29 »

......... o cladire reala de pe Defileul Muresului, asta vara am reusit sa ajung acolo sa adun documentatie privind poze, detalii si alte amanunte.
Excelenta idee. Bravo !!! si.... apropos, poate v-om vedea si la tine in premiera, o diorama cu tema...... MOCANITELOR . Chiar mi-as dorii un asemenea subiect de discutie , ar fii de-a dreptul incitant.
 Revenind la oaia din acest topik , in urma cu putin timp am reusit sa finalizez palmierul Nr2. Inceputul a fost mai greu, acum...... merge ca pe banda rulanta (la palmieri, ca la francez.......... cred ca am degerele rare !!!!)
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #61 : 16-11-2011, 21:57:54 »

Nebunie cu palmierii astia  :16:  .
O intrebare, daca vrei sa ii folosesti langa Le Coureur nu sunt putin prea inalti ?
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #62 : 16-11-2011, 22:13:59 »

................ daca vrei sa ii folosesti langa Le Coureur nu sunt putin prea inalti ?
Stiu si eu ce sa zic, am mers la plesneala. Plecand cu premiza ca un palmier are inaltimea cuprinsa intre 8 si 15 m , am calculat scara , respectiv 1:75 si cam pe acolo sunt..... aproximativ 20 cm inaltime pentru cel cotat la inaltimea maxima de 15 m. Ori si cum........ am sa incerc si varianta  unuia sau a mai multor palmieri mai....... pitici , vedem atunci ce si cum, important sa am de unde alege, dar pana acolo..... mai e cale lunga.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #63 : 17-11-2011, 19:58:06 »

Salutare din nou dragilor. Dupa cum v-am mai spus, febra modelistica m-a prins rau drept pentru care nu am stat si am muncit din zor la luger.
 Practic in acest moment am ajuns la final cu capitolul parame ( asa zic eu, ramane sa vedem in continuare daca mi-a scapat ceva), iar urmatorul pas ar fi "imbalsamarea" vergilor si manevrele ( alte sfori si sforicele :9: :9: )

memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #64 : 17-11-2011, 20:03:07 »

Cuprins de isteria palmieristica, asta noapte am mai crosetat inca doi palmieri, de data asta ceva mai mititei ( nu-i bine..... iar am inceput sa nu am somn noptile, tare mi-e ca pana la urma am sa ajung sa dorm pe presul din fata usii, atat cat dorm  :)) ).
 Parca , parca..... proiectul meu prinde contur, voi ce credeti ?
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #65 : 17-11-2011, 20:12:50 »

....si ...dupa cum spuneam, etapa premergatoare paramelor........" imbalsamatul" vergilor si...... scipetei, manevre , sfori si sforicele  :28: :28: :28:  numai ca.......... sunt o leaca nedumerit, drept pentru care.... sistez pentru un timp lucrul in etapa asta ,pana ma mai documentez si ma informez cu privite la spanzuratul vergilor pe ...betele de tip "catarge"
 Ce nu inteleg eu si nu pricep.... unde pisici se leaga verile(toate cele 5 buc) . Dupa cate vaz eu in instructiuni, practic fixarea lor de arbori nu se face pe centrul vergii ci ....mai "sui"... >:( >:(  Hmmmmm ! asta nu-i a bine, asa ca mai caut documentatiune, sau...... daca maritul nostru moderator din aceasta sectiune doreste sa ma lumineze.... tare recunoscator i-asi fi, sau..... ori si care din disrinsii colegi care-si pierd din pretiosul timp citind balivernele mele.

memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #66 : 17-11-2011, 20:21:13 »

Pana m-oi lumina, sau m-o lamurii careva cu .....atarnatu vergilor, trecem la sectiunea dedicata tunurilor.
 Dupa ce am stat si m-am holbat ca boul la salariu minim pe economie, dupa ce am rasfoit niscai-va cartulii si brosurele dedicate armamentului navelor de epoca, am decis sa trag o patina tevilor de tun, asa ca...... dupa un prim strat de grund, am "varuit " tevile cu un negru satinat marca Humbroll. Inainte de uscarea definitiva a vopselei, i-am aplicat un washing temeinic pentru a da impresia de ...vechi, ce-o iesit.... vesem in poze ceva mai clare la lumina naturala.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #67 : 18-11-2011, 12:40:03 »

:13:        :14:
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #68 : 19-11-2011, 22:09:19 »

Eu vad ca verga este fixata la catarg cu ajutorul scripetelui (macaralei) nr.78 prin care trece o parama care se leaga la cavila (probabil, nu stiu ce ai acolo) 4 . Ai grija ca astia de la Shipyard la arborada deseneaza amplasarea macaralelor mai altfel, adica desenul este diferit la stanga fata de dreapta (sau in termeni  babord-tribord), dar elementele trebuie sa le pui si la stanga si la dreapta. E cam aiurea exprimarea dar sper ca ai inteles. Ce ai in stanga trebuie sa le faci si in dreapta si invers.

Sa nu uit, la palmieri lipsesc doar maimutele   :) , sunt foarte reusiti . 
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #69 : 19-11-2011, 22:36:38 »

Multam de raspuns PAPY. Ideea e alta, bine...... stiu ca in general la navele de epoca , la arborada simetria e baza ( cum este in babord asa si in tribord), dar...... DAR..... si din nou DAR..... in cazul francezului simetria nu este valabila pentru nici una din vergi, nici la arborele artimon , nici la cel principal.... nicaieri. De exemplu ......  daca la una din vergi, am nevoie in tribord de 3 macarale ( scripeti) in babord se pare ca sunt 5 ....... Daca raportez numarul de scripeti care-mi este recomandat de producator, la ceea ce de fel mi-ar trebuii ...... raportul legat de numarul acestora nu este egal, nici macar apropiat.
 Daca de exemplu, producatorul kitului specifica faptul ca este nevoie de 70 buc scripeti (ca exemplu ) , in comparatiile facute cu ilustratele din kit si cu fisa de instructiuni, as avea nevoie de 90 buc, nemaivorbind de ...simetrie . Sper ca ai inteles unde bat.
 Legat de vergi......  asa este, ele se leaga la catarge prin intermediul scipetilor, pana aici totul este OK, acum..... treaba sta cam asa........ in toate pozele , in instructiuni, pe tot ceea ce am gasit eu legat de francez, vergine NU SUNT LEGATE LA DISTANTA EGALA TRIBORD-BABORD. Pentru a intelege ceea ce spun, sa luam exemplu vergei de pe arborele artimon. Manevra principala de ridicat-coborat verga, cea care de altfel leaga si ansamblul verga-vela la arbote nu este centrata ( cei doi scripeti Nr 76 care sunt legati intre ei prin intermediul manevrei 6 ) Deci...... unul dintre scripeti este ancorat la arborele artimon, cel deal doilea scripete este legat la verga. Buba este exact la acest al doilea scripete. practic acest scripete nu este centrat pe verga, distanta din dreapta vergii este cu mult mai mare decat cea din stanga, acest lucru fiind valabil la toate vergile. Aici apare erata. Practic sunt cam confuz cu privire la acest aspect, neintelegand modul de manevrare al velaturii in acest sistem dubios de asezare al vergilor pe arbori.
 Dubios rau de tot lugerul asta  :9: :9: :9:
...............

Sa nu uit, la palmieri lipsesc doar maimutele   :) , sunt foarte reusiti . 
Legat de maimute........ daca am sa reusesc sa le fac la scara din kit, fi sigur ca am sa le pun la loc de cinste
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #70 : 21-11-2011, 10:02:27 »

..... daca maritul nostru moderator din aceasta sectiune doreste sa ma lumineze.... tare recunoscator i-asi fi, sau..... ori si care din disrinsii colegi care-si pierd din pretiosul timp citind balivernele mele.

Maritul vostru moderator habar n'are care e spilul cu nava ta, nu stiu nimic despre ea si inafara muncii depuse si a calitatii ei nu apreciez nimic la ea, efectiv nu imi place ca nava. Banui totusi ca fiind o nava costiera are velatura adaptata navigatiei pe o directie aproximativ dreapta si cu vant constant sau dinspre mal sau dinspre larg, caz in care velatura eficienta e cea tip randa, ori modul in care e arborata velatura la ,,Curier'' cam asa e. Daca o sa te uiti. joncile au cam aceeasi pozitionare din aceleasi cauze. E cam superficiala explicatia da' cred ca suficienta.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #71 : 21-11-2011, 10:10:37 »

...... Legat de maimute........ daca am sa reusesc sa le fac la scara din kit, fi sigur ca am sa le pun la loc de cinste
                   Gasesti reale in guvern doar ca trebuie modificati palmierii ca sa ai de unde lega un streang.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #72 : 21-11-2011, 10:26:06 »

Multumesc Traian pentru interventie.  :27:  In primul rand, dupa felul arborarii velaturii si eu eram sigur de varianta velaturii de tip randa. Cautand in acest weekend prin tone de maculatura , in principiu cautand acest tip de nava, am dat intaplator peste niste junci, facp care mi-a atras atentia si care mi-au furnizat o multitudine de date cu privire la intreaga arborada. Totusi, pentru o mai multa hotarare si certitudine, am sa studiez pe indelete toate poze cu acest tip de nava si apoi.... am sa trec la varianta "spanzurarii" vergilor. :11: :11:

Gasesti reale in guvern doar ca trebuie modificati palmierii ca sa ai de unde lega un streang.

:)) :))  la treaba asta m-am gandit si eu, numai ca la cate maimuse sunt .......sigur nu-mi ajung palmierii  :20: :20: 
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #73 : 21-11-2011, 19:42:51 »

Salutare din nou . Dupa un lung impas legata de multitudinea semnelor de intrebare cu privire la dubiosul sistem de fixare a vergilor, decizia mea a fost una cat se poate de clara, pentru moment ma ocup de artilerie.
 Zis si facut. Dupa vopsirea tevilor de tun si aplicarea unui wash am trecut la montarea acestora pe afet.
 Dupa nebunia fixarii telilor am inceput lucrul la paramele de recul.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #74 : 22-11-2011, 20:36:35 »

OK. Dupa inca o partida de cautari atroce cu privire la afurisitele de "bete" , satul intr-o oarecare masura  :8: , am decis sa continui cu artileria, restul..... om vedea ce-o iesii.
 Dupa sedinta de legat parame de recul la tunuri, am trecul la montarea lor definitiva in locasurile prestabilite.

memorat
Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Mergi Sus