Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1]   Mergi Jos

Autor Subiect: Avionul De Hvilland Mosquito  (Citit de 7279 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

FILIP

• Vizitator
Avionul De Hvilland Mosquito
« : 11-06-2011, 12:57:37 »

Buna ziua ,sunt Filip Alexandru si as dori sa ma inscriu in concurs cu avionul Mosquito.
Multumesc
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
Re: Avionul De Hvilland Mosquito
« Răspuns #1 : 11-06-2011, 13:59:20 »

SUCCES !!
memorat

FILIP

• Vizitator
« Răspuns #2 : 11-07-2011, 17:44:45 »

Am inceput sa asamblez directia
memorat

FILIP

• Vizitator
« Răspuns #3 : 11-07-2011, 17:45:25 »

Am terminat directia :12:
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #4 : 11-07-2011, 19:04:14 »

Directia???
memorat

FILIP

• Vizitator
« Răspuns #5 : 11-07-2011, 20:54:05 »

Imi pare rau dar cred ca mai corect este scheletul directiei deoarece nu este impanzita dar as vrea sa stiu o numesti tu.
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #6 : 11-07-2011, 21:48:20 »

Nu e vorba de cum o numesc eu ci de cum se numeste ea.
memorat

aeroclubploiesti

• Modelist
  • Mesaje postate: 311
« Răspuns #7 : 12-07-2011, 00:28:37 »

Nu este cum ai aratat in poza.
Ampenajul este partea din spate a avionului sau cum zic foarte multi coada avionului, sau cum zic elevii mei aripa mica.
Corect este ampenaj orizontal si ampenaj vertical, care la randul lor ampenajul orizontal mai poarta numele de stabilizator(partea fixa) si profundor (partea mobila), iar ampenajul vertical este si el impartit in doua , cea fixa directie, cea mobila deriva.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #8 : 12-07-2011, 08:27:01 »

Ampenajul este partea din spate a avionului sau cum zic foarte multi coada avionului, sau cum zic elevii mei aripa mica.
Domn profesor, cu respect, in aviatie nu exista aripa mica, nu ar trebui sa folositi asfel de termeni la clubul aero.

Corect este ampenaj orizontal si ampenaj vertical, care la randul lor ampenajul orizontal mai poarta numele de stabilizator(partea fixa) si profundor (partea mobila), iar ampenajul vertical este si el impartit in doua , cea fixa directie, cea mobila deriva.

Corect.

Conform DEX : AMPENAJ organ de stabilire si comanda al unui avion (sau planor), dispus de regula in partea din spate al fuzelajului, format din suprafete profilate fixe si mobile. Ampenajul orizontal compus din profundor si stabilizator, asigura stabilitatea si dirijarea avionului in plan vertical – picaj, urcare, zbor orizontal. Ampenajul vertical format din deriva si directie, asigura dirijarea si stabilitatea avionului in plan orizontal.

FILIP poate pui niste poze sa intelegem si noi ceva. Multumesc.
memorat

aeroclubploiesti

• Modelist
  • Mesaje postate: 311
« Răspuns #9 : 12-07-2011, 19:50:11 »

Papy te contrazic, lucrand cu f multi copii, unii dintre ei foarte mici(clasele I-IV), primele sedinte pana se obisnuiesc cu cuvinte noi tehnice pe care le aud pt prima oara ,ampenaj , profundor, directie etc, dureaza ceva si marea majoritate a copiilor spun aripa mica sau coada modelului, dar am intalnit cazuri cand si unii parinti fac aceasta gresala, nu mai zic confuzia dintre avion monoplan sau biplan.
 Pentru noi care suntem obisnuiti cu aceste elemente tehnice este normal sa ni sa para ciudat cand exista persoane care mai si gresesc.
 Filip este elev incepator in tainele modelismului, are abia cateva modele simple facute in cadrul cercului , iar macheta pe care a inceput-o este prima de acest gen, o macheta destul de grea pt nivelul lui de cunostinte , dar are o vointa si o dorinta sa construiasca aceasta macheta , fiindca este avionul preferat.
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
« Răspuns #10 : 12-07-2011, 20:21:52 »

OK, am inteles.  :14:
Spor la treaba FILIP !
memorat

Horia MODEL IST

• Vizitator
« Răspuns #11 : 13-07-2011, 00:29:37 »

Mai simplu:
Deriva=partea fixa a ampenajului vertical
Directia= partea mobila, actionata de paloniere.
memorat

FILIP

• Vizitator
« Răspuns #12 : 01-08-2011, 20:24:14 »

Scuze ca n-am mai postat nimic de ceva vreme dar am lucrat la un alt proiect pana acum dar am facut mai multe poze.De exemplu scheletul profundorului.
                                                                                                     P.S Accept corecturi in privinta exprimarii.
memorat

FILIP

• Vizitator
« Răspuns #13 : 01-08-2011, 20:25:56 »

Am terminat si scheletul aripii din stanga.
memorat

FILIP

• Vizitator
« Răspuns #14 : 18-09-2011, 18:53:32 »

O poza cu cele 2 aripi terminate.Scuze pt ca mi-a luat atata timp ca sa postez dar n-am avut programul de redimensionat fotografii la indemana.
memorat
Pagini: [1]   Mergi Sus