Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 2 3 [4] 5   Mergi Jos

Autor Subiect: MIG 21 MF  (Citit de 44405 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SORY1976

• Vizitator
Re: MIG 21 MF
« Răspuns #45 : 17-05-2012, 22:27:42 »

Salutare  maestre....fac si eu ce pot .....sunt sigur ca era loc si de mai bine dar de ce m-am straduit sa iese mai bine deaia a mers mai prost....sunt convins ca am greseli dar din greseli invat eu.....eu unul incerc sa fac cat mai bine dar daca nu imi iese inseamna ca nu sunt perfect stapan pe meserie mai am timp sa invat.....

RESPECT MAXIM
memorat

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #46 : 18-05-2012, 18:35:16 »

Salutare...montat PRND , rezervorul suplimentar,trape tren de aterizare,cutite aerodinamice  si  alte alea....continuarea in curand.....
RESPECT MAXIM
memorat

Wittman40

• Modelist
  • Mesaje postate: 1525
« Răspuns #47 : 21-05-2012, 08:12:54 »

Am o intrebare, de ce ai sters de pe poza numarul aparatului de zbor?
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #48 : 21-05-2012, 10:27:39 »

Am o intrebare, de ce ai sters de pe poza numarul aparatului de zbor?
Eeeee, e vorba de inmatriculare. Domnul SORY ne pregateste o surpriza, sau asa crede domnia lui  :)) :)) :)) :))
memorat

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #49 : 21-05-2012, 17:41:48 »

Salutare....eu sper sa fie o inmatriculare mai interesanta pentru toti asta daca maestrul lor Tavi nu a gasito in biblia imatricularilor de  MIG 21.....mie unul imi plac avioanele sau nave sau orice care au o poveste a lor mai interesanta.....
RESPECT MAXIM
memorat

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #50 : 30-05-2012, 12:31:26 »

Salutare...am continuat cu mici detalii plus pista....
RESPECT MAXIM
memorat

Wittman40

• Modelist
  • Mesaje postate: 1525
« Răspuns #51 : 30-05-2012, 13:10:52 »

Frumos, dar mie personal imi lipseste poze despre interiorul cabinei, asi fi fost curios cum e inauntru :)
memorat

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #52 : 30-05-2012, 13:16:01 »

La interior nu am facut mai nimic in plus de ce ofera kitul acolo, chiar ma dau batut ma depaseste treaba asta, o sa pun poze si cu interiorul cabinei....
 RESPECT MAXIM
memorat

Cos

• Modelist
  • Mesaje postate: 837
« Răspuns #53 : 04-06-2012, 11:36:08 »

Sory nu ma prea pricep la aero dar mie imi place ce vad asa ca iti doresc bafta.

Respect sincer  :14: si spor la  :18:
memorat
"Pastreaza, in sufletul tau, un loc secret in care sa se poata aduna visele si, astfel protejate, sa infloreasca si sa creasca."-Louise Driscoll

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #54 : 10-06-2012, 18:11:54 »

Salutare am montat rachetele si am facut si o scara de acces in carlinga....a mai ramas imatricularea de pus dar nu este gata traducerea si vreau sa o pun odata cu articolul din care rezulta imatricularea asta smechera....mai dureaza putin si gata....
RESPECT MAXIM
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #55 : 10-06-2012, 19:34:55 »

Salutare. Modelul arata bine, dar: interiorul cokpitului este muuuuullllt prea sarac in detalii , se putea mult mai mult tinand cont de experienta modelistica de care dai dovada . In alta ordine de idei, scara este faina , dar este incompleta. Mai cauta si te mai documenteaza cu privire la scara. A treia remarca si ultima pe care o fac (tinand cont ca aviatia ma caracterizeaza) este legata de portiunea de "pista????"
 Dalele de beton, sunt destul de Ok cu toate ca se putea mult mai bine, in schimb crapaturile sunt cam proeminente si zgarie retina privitorului. Incearca sa le refaci sau daca nu mai bine renunti la ele, stirbesc foarte mult din calitatea lucrarii. Daca nu le poti reface (crapaturile) mai mazgaleste nitel dalele betonate incercand sa imiti dare de cauciuc, si pete de ulei, eventual pe la inbinari incearca sa "plantezi" niste iarba.
 P.S. Tinand cont de pasiunea si experienta pe care o nutresc pentru acest tip de avion nu iert NIMIC, asa ca nu vreau sa fiu inteles gresit de catre nimeni dar pana in acest moment pot sa cataloghez lucrarea ca fiind de nota 4 din 10 si asta cu destul de multa indulgenta. :14:
 P.S.S. Vedem noi si cu inmatricularea ciorii  :)) :)) ,ori si cum daca voiai sa ma pui in dificultate trebuia maschezi culoarea verde de pe stabilizatorul vertical care deja spune mai mult de 50% din enigma indusa de tine. In schimb sa nu uiti de insemne si de numarul de serie atunci cand ne vei face prezentarea. Vedem noi dca ate incadrezi cu aparatul in varianta MF.
memorat

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #56 : 10-06-2012, 22:55:38 »

Salutare maestre....eram constient ca ai pretentii la lucrare dar daca te uiti in spate la ce am mai facut la niciuna nu am excelat cu interiorul carlingii la toate am facut doar ce a avut revista...eu nu pot sa fac interiorul mai bine decat ofera revista efectiv nu imi place sa fac detalii la extrem la o macheta pentru ca nu am rabdarea necesara, sculele necesare si nici indemanarea necesara efectiv nu ma pricep ....nu ma pricep nici la watering de nici o culoare .....o sa renunt la crapaturi,  avionul era pe o pista nou betonata...recunosc ca sunt mult sub calitatea machetelor facute de tine si de Claudiu dar atata pot eu daca ma fortez sa fac mai bine imi iese prost....exista si scari mai simple iar despre imatriculare culoarea de care zici nu are nici o treaba....avionul a fost livrat in foarte multe tari cu culorile alea standard cat despre numarul de serie in pozele care le am nu il vad pe nicaieri scris, asa ca nu stiu ce sa zic despre el....Nu vroiam 10 pentru ca nu sunt de nivelul ala dar  4 efectiv ma zdruncina destul de tare....1 punct din oficiu cred ,1 punct prezentare, 0,5 punct pista 0,5 punct detalii 1 punct macheta e suficient... m-am scos...sunt primul din coada :14: nu stiu ce rost mai are sa continui pentru ca nu am din ce sa fac mai mult.....zilele astea o sa il pisez pe prietenul meu care mi-a pus prima revista de Modelism in mana si mi-a insuflat microbul asta sa termine traducerea si sa termin cu MIG 21 MF
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #57 : 15-06-2012, 16:10:59 »

Salutare maestre....eram constient ca ai pretentii la lucrare dar daca te uiti in spate la ce am mai facut la niciuna nu am excelat cu interiorul carlingii la toate am facut doar ce a avut revista...eu nu pot sa fac interiorul mai bine decat ofera revista efectiv nu imi place sa fac detalii la extrem la o macheta pentru ca nu am rabdarea necesara, sculele necesare si nici indemanarea necesara efectiv nu ma pricep ....nu ma pricep nici la watering de nici o culoare .....o sa renunt la crapaturi,  avionul era pe o pista nou betonata...recunosc ca sunt mult sub calitatea machetelor facute de tine si de Claudiu dar atata pot eu daca ma fortez sa fac mai bine imi iese prost....exista si scari mai simple iar despre imatriculare culoarea de care zici nu are nici o treaba....avionul a fost livrat in foarte multe tari cu culorile alea standard cat despre numarul de serie in pozele care le am nu il vad pe nicaieri scris, asa ca nu stiu ce sa zic despre el....Nu vroiam 10 pentru ca nu sunt de nivelul ala dar  4 efectiv ma zdruncina destul de tare....1 punct din oficiu cred ,1 punct prezentare, 0,5 punct pista 0,5 punct detalii 1 punct macheta e suficient... m-am scos...sunt primul din coada :14: nu stiu ce rost mai are sa continui pentru ca nu am din ce sa fac mai mult.....zilele astea o sa il pisez pe prietenul meu care mi-a pus prima revista de Modelism in mana si mi-a insuflat microbul asta sa termine traducerea si sa termin cu MIG 21 MF
Ok. am retinut idee. Zilele care au trecut am tot rumegat daca sa-ti raspund sau nu, pana la urma mi-am suflat in pene , am bufnit in barba si a trebuit sa-ti raspund. Daca nu te pricepi, asta este, nimeni nu s-a nascut a tot stiutor, dar ca nu vrei sa faci asta-i cu totul alta mancare de peste, atata timp cat esti in stare sa lipesti doua bucati de carton si sa realizezi o macheta, nu te supara dar eu unul nu te cred ca nu te pricepi sau ca nu poti. Ca nu vrei sa excelezi, sa avansezi in ale modelismului este opinia si parerea ta, ori si cum..... modelismul il face fiecare pentru sine iar daca tie i-ti place nivelul la care ai ajuns este din nou opinia si parerea ta, dar .....nu cred ca nu visezi sa treci macar cu un pas mai sus de pragul la care te-ai oprit, repet.... nu cred ca nu vrei macar cu o treapta mai sus.
 Prieteneste vorbind, modelismul se poate face cu un minim de ustensile si scule pe care le are fiecare in casa lui, sa nu crezi ca daca detii scule ultra performante si in valoare de mii de euro ai sa faci machete mult mai "pricopsite". Total GRESIT. Cunosc pe cineva care a investit aproape 6000 euro in scule destinate modelismului, dar ...... valoarea modelistica nu i-a crescut deloc, practic la fel "de rau" lucreaza  (persoana despre care vorbesc nu are nici o legatura cu acest forum sau cu alte forumuri de modelis, sa nu se inteleaga gresit ca fac aluzie la cineva de pe acest forum)
 In alta ordine de idei, treaba cu puntajul acordat a fost un fel de ..... stimulare sa-i spunem. Am sperat ca daca-ti acord o asa zisa nota mica am sa te stimulez cu privire la modelit, dar se pare ca ai inteles total aiurea. Pentru linistea ta sufleteasca modelul de fata este cu mult peste asa zisul meu calificativ pe care ti l-am acordat, deci.... poti dormii linistit.
 Treaba cu pista betonata care este noua....... optiunile i-ti apartin in totaliatate asa ca nu mai are rost sa-mi racesc gura si sa-mi tocesc neuronii de pomana. Atat pot sa mai spun, atata timp cat nu incerci macar o data un wash sau o inbatranire, sau uzura.... ect. este normal sa spui raspicat ca nu sti sa faci sau ca nu esti in stare. Ai incercat asa ceva ???? Daca DA ! ai aratat cuiva , ai pus o poza pe vreun forum , ai cerut parerea cuiva care a mai facut asa ceva ??????
 Nu mi-o lua in nume de rau, sau nu purta dusmanie pentru ceea ce ti-am scris si ce i-ti voi mai scrie. Tot ceea ce fac , fac in spiritul modelismului. Fiecare macheta , fiecare model prezentat pe forum ar trebuii sa fie privit in primul rand cu ochi critici, si o spun pentru ca mai multi ochi disting anumite inperfectiuni care pot fi reparate sau evitate in viitor. Daca incercam sa facem ceva calumea, fai sa-l facem bine, iar asta nu se poate numai cu laude si aplauze. Cine doreste asa ceva nu are de cat sa-si expuna modelele publicului larg sau ... hai sa-i spunem nestiutorilor care ori si cum nu stiu sa faca diferenta dintre un avion IAR 80 si un F 18 Hornet.... pentru ei tot un MIG este , indiferent ca le arati un avion din primul razboi mondial sau o naveta FS. Acelasi lucru se intampla si la nave..... acum ca este la moda Bismarckul, daca le arati o goeleta, sau o barca cu vasle, pentru ei ....este Tinanic sau mai nou Bismarck. Pe mine unul sincer nu ma incanta cand cineva are de spus numai lucruri bune despre modelele prezentate de mine. Cand apare o opinie cu privire la .... : "acolo era mai bine daca faceai asa" sau " treaba aia e putin prea.... aiurea montata " sau "  inbinarea respectiva ai omis-o " ........ este mult mai interesant decat.... "OOOA ce misto" , "perfect", "Magnific ".... astea sunt lucruri depasite, cel mai bine si frumos ar fi sa mi se atraga atentia la anumite greseli, indiferent de cine le opserva , si nu sa se treaca peste ele (las ca merge, modelul arata bine ori si cum ...... Ei bine... eu nu vad lucrurile chiar asa) . Sunt convins ca fiecare dintre noi poate mult mai mult decat prezinta, iar toate criticile care se fac sunt de asemena convins ca sunt critici constructive si nici vorba de cuvinte aruncate cu rautate .
 Inainte de a incheia , cu toate ca as mai avea muuuuulllte de spus , vreau sa mai adaug faptul ca cel putin pe acest forum nimeni nu este maistru emerit in modelism, cel putin eu consider ca pe acest forum suntem o "familie egala" din toate aspectele si punctele de vedere. Nu vreau sa dau vreun nume sau sa fac o aluzie la cineva, dar aici nu conteaza ce functie avem, sau ce salariu avem, sau ce mancam sau unde dormim, sau.......... singurul lucru care ne uneste cu adevarat si care ne face pe toti egali din toate punctele de vedere (chiar si modelistic) este pasiunea si dragostea pe care o avem fata de modelism.
 Deci..... sa nu mai aud (la nimeni) cuvantul :
...... eu nu pot[/].......nu am rabdarea necesara, sculele necesare si nici indemanarea necesara efectiv nu ma pricep ............
pentru ca este o aberatie, o minciuna nerusinata, iar ca argument pt apune : Nu Poti ??? Nu ai rabdare ??? .....atunci cum poti si cum ai rabdare sa construiesti o macheta, pentru ca practic tu cu manuta ta ai construit-o (asta in cazul in care nu cumva este produsa de care micutii chinezi din atelierul tau  :)) :)) :)) iar toate meritele ti le insusesti tu pe carca lor )..... sau  : Nu ai indemanarea necesara , nu ai scule si nu te pricepi ????? ... cum poti spune asa ceva cand realizezi ceea ce ai reralizat. Ce, ai cumva doua maini pe stanga si noi nu stim ??? nu ai in casa o foarfeca, o lama de barbierit sau o lama de cutter si o rigla ???? Eu unul nu te cred, si sunt ferm convins ca nimeni nu te crede. Nu te pricepi ????? sa fim seriosi, daca ma uit mai atent la toate machetele realizate de tine............ pot spune ca minti cu nerusinare  :P :P :P , si cu asta ..... GATA.
  In speranta ca nu te-am suparat cu povestea scrisa pe topik si cu scuzele de rigoare pentru Off Topik , nu-mi ramane decat sa-ti urez spor la modelit, zile cat mai usoare si fara personaje care sa te supere si mai ales sa te enerveze (adica asa ca mine), cer senin si numai bine.
 Cu respect pentru un confrate modelist .  :14: :14: :14: :14:
 .....un zapacit : TAVI (adica eu)

memorat

SORY1976

• Vizitator
« Răspuns #58 : 19-06-2012, 13:48:29 »

Salutare...nu m-am suparat si nu am cum sa ma supar pe voi sub nici o forma sunteti prietenii mei si sfaturile voastre sunt importante pentru mine atata doar ca eu imi cunosc limitele la ce pot sa fac si daca ma depaseste nu ma bag...la dracu cred ca am imbatranit ca nici rabdare nu mai am ca inainte....cat despre wathering de frica sa nu gresesc mai bine nu fac ....stiu ca aia este sarea si piperul in modelism dar eu mananc nesarat...stiam ca nota era pentru impulsionare....traducerea este gata dar trebuie sa refac marcajele de tara pentru ca sunt cu aproape 2 cm mai mare decat trebuie raportat la marimea avionului....Tavi nu am cum sa ma supar pe tine niciodata dar cum am spus mai sus eu stiu ce pot sa fac si ce nu......

RESPECT MAXIM
memorat

Cos

• Modelist
  • Mesaje postate: 837
« Răspuns #59 : 22-06-2012, 20:26:15 »

Sper sa nu  te superi pe tine pentru sfat dar daca te uiti pe acest site la aeromodele cred ca ai putea gasi ceva de genul centurilor pentru scaunul pilotului pe care cred ca le-ai putea executa destul de usor. Inca o data sper ca nu te supar cu sfatul meu. In rest mie imi place dar sincer nu ma prea pricep la domeniul aero asa ca daca te deranjeaza ce am spus nu uita ca sunt incepator si doar iti transmiteam ce am vazut pe site si m-am uitat expres pentru tine (apropo de ceea ce zicea tavi cu habitaclul sarac). Spor la lucru in continuare si eu zi ca daca eu am reusit (aproape) sa realizez prima macheta vopsita integral de mine daca nu bine macar decent reusesti si tu fara probleme. Oricum fie ca ma crezi fie ca nu, mie imi place Mig-ul. Stima sincera  :14:
memorat
"Pastreaza, in sufletul tau, un loc secret in care sa se poata aduna visele si, astfel protejate, sa infloreasca si sa creasca."-Louise Driscoll
Pagini: 1 2 3 [4] 5   Mergi Sus