Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1] 2 3 4   Mergi Jos

Autor Subiect: Modele gigant 1/6  (Citit de 21958 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tavi

• Vizitator
Modele gigant 1/6
« : 20-12-2009, 13:51:58 »

Am deschis aceasta subiect, dorind sa prezint pentu incelut 2 modele la o scara care la noi in tara este foarte putin cunoscuta si anume: scara 1/6. Ca sa nu o mai lungim, incep cu Tancul usor de cercetare M-5 STUART...
memorat

tavi

• Vizitator
Re: Modele gigant 1/6
« Răspuns #1 : 20-12-2009, 13:53:19 »

si...
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #2 : 20-12-2009, 14:14:04 »

.... si am sa continui bineinteles tot la acceasi scara cu tunul antiaerian german FLAK38 de cal. 20 mm ,care este pregatit sa intre la vopsitorie  :20:  , urmand a realiza , <carutul > de transport a servantilor si bineinteles a mijlocului de tractare, unde eu am ales varianta lui HORCH 1a  :20:  . Ar fi mers si Sd. Kfz. 10 Demag D 7 dar :2: :2: .........
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #3 : 20-12-2009, 14:14:55 »

si inca....
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #4 : 20-12-2009, 17:23:33 »

Singurii care ar putea comenta ceva cred ca sunt colocatarii apartamentului. De la usa, eu:   :17:    :14: 
  FLAK.ul poate trage macar un incarcator, ca m-ar interesa o colaborare, am ochit un loc peste drim de primarie in care s-ar putea amplasa pentru o utilizare umanitara.
                                                       Spor!
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #5 : 20-12-2009, 18:20:09 »

Singurii care ar putea comenta ceva cred ca sunt colocatarii apartamentului. De la usa, eu:   :17:    :14: 
  FLAK.ul poate trage macar un incarcator, ca m-ar interesa o colaborare, am ochit un loc peste drim de primarie in care s-ar putea amplasa pentru o utilizare umanitara.
                                                       Spor!

Cu scuzele de rigoare , dar pentu FLAK-ul de 20 trebuie sa mai astepti putin si am sa-l trimit la tine dupa ce rezolv aceasi problema similara :2: , dar pentru tine pot face un compromis: FLAK-ul  36 cal. 88 mm nu e bun ? ca la mine nu mai are loc :20: , cat despre FAMO...... :20:  scuze, dar e prea mare si lipseste. :3: :14:
P.S. ......cat despre colocatari..... deja stiu cu cine au de-a face, cunosc persoana in cauza {adica eu} cate stoluri de pasarele are la cap. :12: :12: :12:
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #6 : 20-12-2009, 22:49:47 »

Ma bucur invidios pentri pozitia pasarelelor tale. Deocamdata pe ale mele le-am dotat cu armura pentru eventuale alice rebele.
 E bun absolut orice de la AG-7 in sus. Ori suntem umanitari, ori ..........
       Cred ca cel mai bun ar fi Die Grosse Martha sau suava Gilda.                                                           Spor!
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #7 : 20-12-2009, 22:53:45 »

Super Stuartul. Nu ai fost tentat sa ii montezi niste servouri ca sa se plimbe prin casa?
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #8 : 21-12-2009, 01:35:01 »

Super Stuartul. Nu ai foet tentat sa ii montezi niste servouri ca sa se plimbe prin casa?

Din pacate TRAIANE , da-mi voie sa te dezamagesc in ambele situatii.
Puncto uno... DE PLIMBAT PRIN CASA CU STUARTUL EXCLUS DIN 2 MOTIVE : matahala este prea mare si nu are loc de manevra iar urmatorul aspect ar fi ca nu ar avea nici o sansa in fata unui TIGRU 1 si a unui PANZER 4 , chiar daca M 5 este 1/6 iar ,, nemtii " 1/16.
Puncto due... Tentat chiar am fost si l-am modificat, problema cea mai mare este ca accu. nu rezista mai mult de 5-8 minute, ceea ce este foarte putin [ pentru 7 motoare cred si eu { 4 pentru mars, 1 pentru turela , 1 pentru elevatia tevii si ultimul pentru actionarea tunului si incarcarea lui} plus inca 36 kg greutate ] asa ca ...... :20:
Puncto tres... Datorita greutatii si a vibratiilor au inceput sa apara mici fisuri iar din cauza frecarii galetilor cu patinele senilelor acestea din urma s-au cam tocit , ..... asa ca.... din nou :20:         
P.S. Daca pe viitor voi solutiona problemele atunci M 5 v-a reintra in serviciu, dar pana atunci  :19:  la garaj.
memorat

Profiler

• Vizitator
« Răspuns #9 : 21-12-2009, 10:23:22 »

:1: asta da model! si e tot din carton? tot respectul, omule, e ceva foarte grozav. atat ca loc ocupa - vai noua! :)
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #10 : 21-12-2009, 14:27:53 »

:1: asta da model! si e tot din carton? tot respectul, omule, e ceva foarte grozav. atat ca loc ocupa - vai noua! :)
Multumesc ,dar te dezamagasc putin. Mastodontii nu sunt din carton cat despre locul pe care-l ocupa acestia este cam mare, iar promisiunea pe care o am din partea nevestei ar fii ca dupa realizarea HORCH-lui la 1/6 pentru FLAK atunci s-ar putea sa dorm in pat cu ele { STUART-ul FLAK-ul, etc } ASA CA ...BOALA GREA  modelismul asta. Apropos colegi... stie cineva vreun leac pentru boala asta, macar asa temporar ca definitiv nu se vindeca !?!?.. Asta stiu sigur. :20: :20:
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #11 : 21-12-2009, 15:14:59 »

Sunt boli si boli. Flecustetele se vindeca mai cu o frectie, mai cu o bulina, cele mai grave cu cate o internare, eventual operatie. Raman cele incurabile printre care si cea amintita, care te macina incet, incet. Latura buna e ca fata de cele care te fac sa iti doresti un sfarsit cat mai urgent, la asta e de dorit o agonie cat mai lunga pentru a putea sfarsi macar o parte din ce ai vrea sa faci.
  Iti recomand sa incerci o rulota ceva mai incapatoare si sigur sotia o sa fie tentata sa te acompanieze mai ales daca o sa o parchezi pe un strat de nisip si pui si o placuta indicatoare << NISIPURILE DE AUR >> (bineanteles ca asta intr-un colt de sufragerie)   :2:
                                                            Spor!

memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1356
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #12 : 21-12-2009, 15:18:24 »

stie cineva vreun leac pentru boala asta, macar asa temporar ca definitiv nu se vindeca !?!?.. Asta stiu sigur. :20: :20:

Il recitez pe un modelist bucurestean ( e vorba de crios) : de fumat am reusit sa ma las de 10 ani , de modelism incerc de 5 si tot n-am reusit.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #13 : 21-12-2009, 17:06:14 »

de fumat am reusit sa ma las de 10 ani

Iar eu iti repet ca asta nu e vointa. Eu ma las de fumat de cate 15 - 20 de ori in fiecare zi, nu se poate compara cu ceva facut acu' 10 ani  :20:
                                                                     Spor!
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #14 : 21-12-2009, 17:56:31 »

Spre norocul meu eu nu fumez, asa ca nu a-si putea sa spun ca m-am lasat de pipat s-au ca am incercat ,cert este ca de drogul modelistic am tot incercat de mai bine de 20 ani si nu merge, asa ca singura modalitate de a iesi din ,,sevtaj" este de a mai adauga cate o macheta la colectia mea care si asa este destul de consistenta pentru unii ,ca pentru mine ........ este mult prea mica. Sa-l subscriu pe TRAIAN care a scris intr-un ,,mesaj " ca in toate lucrurile este o limita....... pot spune ca in situatia mea nu stiu daca exista o limita. Ori si cum si ori si ce s-ar spune pentru mine modelismul a fost este si v-a fi A 8-a MINUNE A LUMII si sunt convins ca cei care au descoperit sau au redescoperit acest spitit modelisticsunt de acord cu mine iar pentru asta jos :14: :14: :14:
memorat
Pagini: [1] 2 3 4   Mergi Sus