Salutare....cautand prin linkurile date de Dragos am gasit si avionul Kawasaki C 1.....de fapt il mai gasisem si inainte dar nu mai stiam pe care CD l-am pus asa ca l-am luat din nou...Am vazut ca doi colegi de breasla au abordat subiectul dar din pacate unul din ei nu a mai avansat dintr-un punct unde am avut si eu probleme iar celalat coleg a facut ceva dar nu prea seamana cu un Kawasaki C 1 cel putin asa il vad eu....Intradevar migala mare la el si destul de dificil in constructie mai ales ca este la scara de 1:100 eu nemaifacand nici un avion la asa scara deci neavinad experienta la scara asta dar dupa ceva chinuri mai ales ca am vrut sa dau cu el cat colo in final a iesit ce si ce nu perfect dar a iesit.In continuare o sa spun pe scurt istoria avionului Kavasaki C 1
Kavasaki C 1 Avionul Kavasaki C 1 este un avion bimotor cu raza scurta de actiune pentru transport militar si a fost folosit de Japan Air Self-Defense Force (JASDF). Proiectarea lui a inceput in 1966 cu scopul de a inlocui vechea flota de transport formata din C 46 Commandos. Productia fost inceputa in anul 1971 iar intrarea in serviciu s-a facut in anul 1974.Avionul a ramas in serviciul JASDF pana in anul 2011 cand a fost inlocuit cu avionul Kawasaki C 2 un avion cu raza lunga de actiune.Era nevoie de un avion cu raza lunga de actiune pentru ca dupa cedarea controlului asupra bazei din Okinawa de la americani la japonezi acestia nu acopereau si insula respectiva. Ca urmare ultimele 5 C1 au fost livrate cu un rezervor suplimentar de 4730 l. Primele 20 de C 2 se asteapta a fi livrate pana in 2014.Primul zbor a avut loc in 12 noiembrie 1970. A intrat in serviciu in decembrie 1974. Avionul a avut un singur utilizator- Japan Air Self-Defense Force (JASDF).Au fost fabricate doar 31 de bucati iar costul pe unitate a fost de 4,8 bilioane de Yeni.
VarianteXC 1 prototip
C 1/C 1A transport militar cu raza scurta de actiune. Ultimele % avioane livrate aveau un rezervor suplimentar de 4730 l
EC 1 EW avion de antrenament
C 1 FTB avion pentru testarea de diverse echipamenteAsuka avion experimental cu patru motoare turbofan varianta STOL. Un singur model fabricat si acesta este intrun muzeu nu a intrat in productie
OperatoriJaponia Air Seld-Defence Force
Specificatii- echipaj 5 membri
- capacitate de transport 60 de soldati/ 45 de parasutisti/36 de pacienti + medici/ cargo
- lungime 29m
- anvergura 30,6m
- suprafata portanta 120,5 m2
- greutate gol 23320kg/max 38700kg
- motorizare: 2 bucati fabricate sub licenta Pratt & Whytnei J T8D-M-( turbofan de 64 KN fiecare
- viteza maxima la altitudinea de 7620m cu masa de 35450kg este 806km/h
- viteza de croaziera 657km/h la 10670m cu 35450kg incarcatura
- raza de actiune 1300km incarcat la maxim
- rata de urcare 17.8m/s
Prezentare poze
- Kawasaki C 1
- Kawasaki Asuka varianta STOL