Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1] 2 3 ... 5   Mergi Jos

Autor Subiect: Ipopliarchos Troupakis  (Citit de 38815 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

iliecojo

• Modelist
  • Mesaje postate: 352
Ipopliarchos Troupakis
« : 08-06-2014, 16:49:48 »

Buna ziua. As dori sa ma inscriu si eu in concurs cu o macheta de nava militara. Purtatoare de rachete. O sa mi fie mai greu cu traducerea, dar o sa fac tot ce pot. Postez coperta revistei in speranta ca va fi validata.
memorat

Calin

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 439
Re: Ipopliarchos Troupakis
« Răspuns #1 : 08-06-2014, 17:13:39 »

In regula, te poti apuca de ea, interesanta alegere, abia astept sa aflu niste informatii despre nava :27:
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #2 : 08-06-2014, 19:07:15 »

Inca o nava in concurs  :27: , bafta  :14:
memorat

Cos

• Modelist
  • Mesaje postate: 837
« Răspuns #3 : 08-06-2014, 21:47:36 »

o alegere frumoasa, spor la :18: si multa bafta.
stima  :14:
memorat
"Pastreaza, in sufletul tau, un loc secret in care sa se poata aduna visele si, astfel protejate, sa infloreasca si sa creasca."-Louise Driscoll

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #4 : 09-06-2014, 13:54:36 »

Traducerea nu este inca gata. Am sa postez o prima poza cu ce am inceput sa fac. Elemente de structura ale corpului navei. Dublarea acestora cu carton de dosar. Primul strat. Dublarea o voi efectua pana obtin grosimea necesara pentru fiecare element in parte.Sunt elemente cu grosimi de 1 si 2 mm. Uscarea o efectuez intre sticle, cu ventilare periodica. Elementele trebuie sa iasa plane.
memorat

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #5 : 09-06-2014, 21:15:35 »

Asa cum prevede regulamentul va voi prezenta un scurt istoric al navei. Face parte din categoria navelor de atac rapid, purtatoare de rachete,fiind cel mai popular tip de nave mici ale pazei de coasta.au inceput sa fie construite la mijlocul celui de-al 7-lea deceniu al sec. XX, cand Germania , bazat pe un proiect francez " La Combattante II ", a inceput constructia a 143 de proiecte de nave purtatoare de rachete. Patru dintre acestea au fost comandate de grecia si au intrat in dotarea marinei militare elene in anii 1975- 1977.Au primit urmatoarele numere si denumiri:- P50- "Antipliarchos Lascos" (mai tarziu P20)- P51- "Antipliarchos Blessas" P21)- P52- "Ipopliarchos Troupakis" (P23)- P53- "Ipopliarchos Mykonios" (P22)Ulterior, grecii au mai construit in santierele lor navale inca 6 astfel de nave:- P24- " Simaiforos Kavalouthis"- P25- " Antipliarchos Kostakos"- P26- " Ipopliarchos Deyannis"- P27- " Simaiforos Xenos "- P28- " Simaiforos Simitzopoulos"- P29- " Simaiforos Starakis".Pe 4 noiembrie 1996, P-25 s-a ciocnit cu un feribot de pasageri, "Samania", s-a scufundat si 4 membri ai echipajului au fost ucisi.Acest tip de nava a mai fost comandat se aproximativ 15 tari in curs de dezvoltare.Date tehnice : deplasament standard 329 tone, deplasament total 359 de toneDimensiuni: lungime 56,2 metri, latime 8 metriAutonomie: 2000 mile marine la viteza de 15 noduriViteza maxima: 35 de noduri (64 km/h)Propulsie: 4 motoare tip MTV-DM 13240 kW, 4 arbori 4 elice, 2 carmeEchipaj: 42 ofiteri si marinariArmament: - 4 rampe de lansare rachete tip 38MM, 4x1 rachete "Exocet"- 2 mitraliere universale, calibru 76,2 mm, " OTO - Melara" - ( 2x1)- 4 tunuri antiaeriene, calibru 30 mm, tip "Emerlec-30" (2x2)- 2 tuburi lansatoare de torpile, calibru 533 mm
memorat

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #6 : 16-06-2014, 18:07:03 »

Buna ziua tuturor. Am sa postez niste imagini care reprezinta elemente de structura ale corpului navei (scheletul). Sunt la faza de dublare a cartonului in scopul obtinerii grosimii specificate in plan. Asa cum am spus si data trecuta sunt elemente cu grosimi de 1 mm, si elemente cu grosimi de 2 mm. In momentul de fata dupa lipirea celui de-al 3 lea strat de carton , am obtinut o grosime de 1mm. Pentru cele de 2 mm mai am de lucru. Dureaza mult pentru ca intre sticle, cartonul se usuca foarte greu. Trebuie sa le ventilez de doua trei ori pe zi. Ideea lipirii succesive si a decuparii dupa fiecare lipire de strat este ca taietura este mult mai usoara si exacta mai ales in cazul coastelor unde am curburi negative ( concave). Pe carton gros o astfel de curbura se decupeaza foarte greu. Este o etapa de care depinde calitatea executiilor viitoare. Nu este nimic spectaculos pana acum. Rutina. Decupezi, lipesti, usuci. Decupezi, lipesti .....
memorat

Wittman40

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1525
« Răspuns #7 : 16-06-2014, 21:05:56 »

Fain, fain, fain, spor!
memorat

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #8 : 15-07-2014, 18:10:39 »

Buna ziua tuturor. Revin dupa aproape 3 saptamani de cand am plecat de acasa. Am asamblat elementele de structura ale corpului, si cam atat deocamdata. Dar revin in forta.
memorat

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #9 : 21-07-2014, 19:18:27 »

Buna ziua tuturor. Eu lucrez in continuare la scheletul navei. Am montat niste intarituri intre coaste, care vor sustine bordajul.
memorat

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #10 : 21-07-2014, 19:43:25 »

Am lipit o copie xerox a puntii pe carton pentru a vedea cum se aseaza la locul ei pe schelet. Macheta nu este grozav proiectata deoarece exista diferente intre latimea puntii si latimea superioara a coastelor. in unele locuri. De asemenea cabina nu se aseaza perfect la locul ei indicat de tiparitura. Dar ceea ce este cel mai in neregula este faptul ca atat bordajul cat si puntea si suprastructurile sunt tiparite pe carton lucios, ceea ce este in neconcordanta cu realitatea, deoarece navele militare reale sunt vopsite cu vopsea mata. Nu lucesc in soare. Va trebui in final sa o matuiesc. Gasesc eu o solutie.
memorat

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #11 : 21-07-2014, 19:46:32 »

Vreau sa va prezint pe cineva care si-a pus obrazul pentru mine. Deci...... PISI !!!!
memorat

lucian1975

• Modelist
  • Mesaje postate: 637
« Răspuns #12 : 22-07-2014, 16:51:28 »

Pisi e si cu controlul tehnic de calitate?incepe sa prinda forma...Spor! :18:
memorat

aeroclubploiesti

• Moderator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 311
« Răspuns #13 : 23-07-2014, 07:28:56 »

Nu este corect, fiecare isi construieste singur opera de arta, nu se accepta ajutoare.
Spor la treaba , ai mult de pigulit.
memorat

iliecojo

• Modelist
« Răspuns #14 : 28-07-2014, 05:47:53 »

Am inceput sa invelesc nava.
memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 5   Mergi Sus