Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: [1]   Mergi Jos

Autor Subiect: Tun AT-45 mm  (Citit de 4619 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

traian

• Vizitator
Tun AT-45 mm
« : 12-01-2010, 18:50:15 »

Tunul antitanc de 45 mm mod.1944, construit de industria de razboi sovietica in anul 1944 si utilizat in special in luptele pentru apararea Stalingradului, a fost prezentat aniversar de revista slovaca ABC SOK in anul 1974. Desi departe de complexitatea ZIS.ului realizat de Ice dar cam la aceleasi dimensiuni (elementele componente sunt editate pe o singura pagina A4 din care 1/3 contine prezentarea si instructiunile), modelul m-a atras pentru timpul scurt necesar finalizarii raportat la obtinerea unui model, dupa parerea mea, destul de aproape de realitate
memorat

traian

• Vizitator
Re: Tun AT-45 mm
« Răspuns #1 : 12-01-2010, 18:55:59 »

Elementele sunt foarte bine proiectate si se imbina perfect,fara nici un retus
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #2 : 12-01-2010, 19:08:22 »

O deficienta datorata tocmai simplitatii modelului e forma cam bruta a rotilor care sunt realizate din cate doua capace laterale cu franjuri pentru lipire pe circumferinta si cate un ,,bandaj''. Am renuntat la franjuri si am dublat capacele cu carton de 1 mm, astfel bandajele le-am lipit direct pe muchia capacelor.
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #3 : 12-01-2010, 19:20:52 »

Desi, la gradul de stilizare a modelului, nu ar fi o problema, intentionez ca in momentul in care temperatura din balcon o sa fie mai acceptabila, sa refac rotile pe strung, mai aproape de realitate si eventual sa mai adaug ceva elemente cum ar fi luneta si manivelele de aliniere a tunului.
   Chiar si asa, consider ca am satisfacut cerintele revistei iar personal, raportat la locul detinut printre preferinte, ma satisface.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #4 : 12-01-2010, 20:22:18 »

:16: :16: Foarte frumos, si bine realizat ca mai toate modelele care ies din mana ta.           
                    Mult spor in continuare!  :14:
memorat

DragosP

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1354
  • Est modus in rebus.
« Răspuns #5 : 12-01-2010, 23:02:10 »

revista slovaca ABC SOK in anul 1974.

Pentru anul de gratie 1974 arata destul de bine , e adevarat ca poate fi inbunatatit , mereu e loc de upgrade-uri.
Ce nu inteleg e originea revistei? Slovacia in 1974?
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #6 : 13-01-2010, 01:44:09 »

Scuze, sunt o multime de lucruri care pentru mine nu prezinta o mare importanta si de aceea nici nu acord mare atentie. Ai dreptate, Cehoslovacia. De altfel cred ca actualii nu prea comemoreaza evenimente sovietice. Ca o paranteza, m-am intrebat de multe ori si nu numai in cazul asta, ca indivizi, sunt altfel cehii si/sau slovacii de cat ar fi fost daca erau cehoslovaci?
memorat

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1874
« Răspuns #7 : 13-01-2010, 09:00:05 »

Felicitari, acum ai ?i dotarea pentru amplasamentul de "peste drum de primarie"  :2:
SPOR  :14:
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #8 : 13-01-2010, 10:03:21 »

Da, numai ca m-am gandit ca decat un mesaj scurt ar fi mai de efect un imn cantat la orga lui Stalin
                                                       :3:
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #9 : 13-01-2010, 13:58:17 »

Decat un imn la Orga lui Stalin{ Katisa } care are doar un efect demoralizant, eu recomand din inima un Tomahawc, pe care eu promit din suflet sa-l folosesc dar la un nivel mai inalt. Situatia in cauza... ma obliga sa adopt aceasta metoda ceva mai sigura.
 P.S. Daca mai este valabila doleanta legata de FLAK-ul de 20 mm , intr-un timp cat mai scurt am sa-l trimit la Orsova legat de HORCH, la care m-am apucat deja. Fiind un tip de moda veche am scos planseta de la saramura , ca nu ma prea inpac cu ACAD-ul ,si am demarat lucrarile, in prima faza, proiectul. :14:
 post P.S.  De cate incarcatoare ai nevoie pentru mesajul ... de peste drum??  :2:
memorat

traian

• Vizitator
« Răspuns #10 : 13-01-2010, 22:49:21 »

Multumesc, Horch.ul ar fi fost bun cat a fost vremea rea ca sa merg la serviciu. Acum deja incep sa ma gandesc la ghiocei. Renunt si la orga si ma gandesc doar la Katiusa si la un cantec la balalaika.
                                Spor la planseta!
memorat
Pagini: [1]   Mergi Sus