Salutam distinsi colegi. Dupa una bucata luna in care sarcinile de serviciu atribuite de marele Bo(U)ss au fost greu de indeplinit, multe si.......... luna in care personajul meu a fost catalogat drept simplu vizitator la domiciliu ca catre consoarta, iata am am gasit foarte putin timp liber in care sa-mi etalz maiestria de temerar catarator si electrician cu abilitati multiple

. Adica ..... mai pe scurt vorbind : Dupa executarea conform normelor si a STAS-ului a componentelor care intra in alcatuirea ansamblului catarg , s-a trecut la intinsul mataraielor (conform planurilor) necesare punerii in functiune a instalatie de craciun ( acu.... nu stiu cum sa o numesc..... instalatie de pom de craciun sau instalatie de catarg de craciun

) care v-a avea in componenta un numar de 10 licurici-proglotici. BUN !!!!!! Daca partea asta a fost parial rezolvata fara prea multe batai de cap (tehnic vorbind) deja e timpul sa ma gandesc temeinic la varianta radarului. Deci.... cum prima varianta de actionare a radarului a picat, singurele optiuni ar fi :1. Realizarea unui ansamblu de roti dintate (reductor) actionate cu ajutorul unui motor de tipul celor folosite la tlf. mobile (la vibratii) dar ceva mult mai mic , intregul mecanism neavan voie sa depaseasta dimensiunile unei cutii de maxim 10x8 mm sau...... 2. Hacuirea si canibalizarea unui servo nano sau pico ( care e destul de piperat ca pret, si altul mai ieftin de 150 lei nu am sa-l sacrific) si care implica multa atentie , pricepere si multre cunostinte in ale electronicii pentru al reusii sa-l transform dintr-un servo cu o cursa de 170 grade intr-un sevo cu rotatie permanenta. Treaba in acest caz e destul de laborioasa tinand cont in primul rand de dimensiunile foarte reduse ala acestui servo ( 9x8x8 mm in cazul celor pico si 10x8x9 in cazul celor nano ) dar si de potentiomertrul si de de circuitul integrat continut de acesta care trebuiesc canibalizate. Asa ca ori care ar fi varianta finala aleasa.... tot v-a trebuii salucrez sub lupa cu.... fire, firicele, cateva rezistente de dimensiunile unui led SMD si cu un dita mai balzoiul de "lipicinol" cu cositor al carui varf mai sbtire de 2mm nu am gasit, iar bani de statie de lipit ultra performanta..... nu am. Cam astea ar fi..... optiunile mele pana acu....... Acuma, daca domniile voastre au o solutie ceva mai fiabila si mai usor de pus in practica...... va rog sa o expuneti.