Machete din carton - Forum

Căutare avansată  
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Mergi Jos

Autor Subiect: Halny , Nava de salvare de tip R-17  (Citit de 100605 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1872
Re: Halny , Nava de salvare de tip R-17
« Răspuns #135 : 18-05-2013, 19:39:03 »

Ca sa-ti dai seama ca se afunda prova la "toata puterea inainte" ar trebui sa ti statia in mana asa ca nu am cum sa realizez asta.
Din ce am vazut eu in filmulete totul este OK.  :20:
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #136 : 18-05-2013, 19:50:23 »

La-s ca am sa-ti pun statia in mana si apoi sa te tii ! Sa vezi ce patesti daca nu ma lamuresti atunci  :)) :)) :)) :))
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #137 : 28-05-2013, 20:41:12 »

Dupa probe la rece.... dupa cateva incercari cu motoarele la maxim....... s-a constatat o crestere a temperaturii camasei exterioare a motoarelor periculos de mare , mai exact undeva la 83 grade, asa ca....... s-a trecut la instalarea sistemului de racire, drept pentru care ....fiecare motor si-a primit cate un "radiator" format din 8 spire prin care v-a trece apa provenita de la cele doua "sorburi" montate pe carena.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #138 : 26-06-2013, 10:38:08 »

Salutam distinsi colegi. Dupa una bucata luna in care sarcinile de serviciu atribuite de marele Bo(U)ss au fost greu de indeplinit, multe si.......... luna in care personajul meu a fost catalogat drept simplu vizitator la domiciliu ca catre consoarta, iata am am gasit foarte putin timp liber in care sa-mi etalz maiestria de temerar catarator si electrician cu abilitati multiple  :)) :)) :)) . Adica ..... mai pe scurt vorbind : Dupa executarea conform normelor si a STAS-ului a componentelor care intra in alcatuirea ansamblului catarg , s-a trecut la intinsul mataraielor (conform planurilor) necesare punerii in functiune a instalatie de craciun ( acu.... nu stiu cum sa o numesc..... instalatie de pom de craciun sau instalatie de catarg de craciun  :)) :)) :)) ) care v-a avea in componenta un numar de 10 licurici-proglotici. BUN !!!!!! Daca partea asta a fost parial rezolvata fara prea multe batai de cap (tehnic vorbind) deja e timpul sa ma gandesc temeinic la varianta radarului. Deci.... cum prima varianta de actionare a radarului a picat, singurele optiuni ar fi :1. Realizarea unui ansamblu de roti dintate (reductor) actionate cu ajutorul unui motor de tipul celor folosite la tlf. mobile (la vibratii) dar ceva mult mai mic , intregul mecanism neavan voie sa depaseasta dimensiunile unei cutii de maxim 10x8 mm  sau...... 2. Hacuirea si canibalizarea unui servo nano sau pico ( care e destul de piperat ca pret, si altul mai ieftin de 150 lei nu am sa-l sacrific) si care implica multa atentie , pricepere si multre cunostinte in ale electronicii pentru al reusii sa-l transform dintr-un servo cu o cursa de 170 grade intr-un sevo cu  rotatie permanenta. Treaba in acest caz e destul de laborioasa tinand cont in primul rand de dimensiunile foarte reduse ala acestui servo ( 9x8x8 mm in cazul celor pico si 10x8x9 in cazul celor nano ) dar si de potentiomertrul si de de circuitul integrat continut de acesta care trebuiesc canibalizate. Asa ca ori care ar fi varianta finala aleasa.... tot v-a trebuii salucrez sub lupa cu.... fire, firicele, cateva rezistente de dimensiunile unui led SMD si cu un dita mai balzoiul de "lipicinol" cu cositor al carui varf mai sbtire de 2mm nu am gasit, iar bani de statie de lipit ultra performanta..... nu am. Cam astea ar fi..... optiunile mele pana acu....... Acuma, daca domniile voastre au o solutie ceva mai fiabila si mai usor de pus in practica...... va rog sa o expuneti.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #139 : 26-06-2013, 10:38:52 »

:22:
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #140 : 27-06-2013, 09:51:48 »

Pana ma hotaresc ce varianta abordez pentru radar am facut un pic pe dulgheru si am injghebat din te miri ce baghetele crosetate la circular partea de gratare de lemn destinate magaoaiei . Pasii urmatori ?? ........ Finisarea lemnarieri si tratament cu lac.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #141 : 27-06-2013, 09:55:10 »

....... Pana la finisare si sigilare cu lac , o proba,  asta ca sa vedem cum se aseaza pe structura . si ...... ceva  :22:
memorat

Cos

• Modelist
  • Mesaje postate: 837
« Răspuns #142 : 27-06-2013, 13:06:34 »

Superrrrbbbbbbbbb  :1: :1: :1:   :16: :16: :16:   :14: :14: :14:
Stima si respect sincer  :14: :14: :14:
memorat
"Pastreaza, in sufletul tau, un loc secret in care sa se poata aduna visele si, astfel protejate, sa infloreasca si sa creasca."-Louise Driscoll

Claudiu

• Administrator
  • Modelist
  • Mesaje postate: 1872
« Răspuns #143 : 27-06-2013, 21:32:10 »

Asa cum zice Cosmin  :27:
memorat

florin77

• Modelist
  • Mesaje postate: 412
« Răspuns #144 : 27-06-2013, 23:20:10 »

Si eu subscriu!  :16: PS: Mi-ar trebui si mie un gratar asa frumos.
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #145 : 02-07-2013, 09:14:44 »

Si eu subscriu!  :16: PS: Mi-ar trebui si mie un gratar asa frumos.
Salve Florine........ ia zi mai exact ce te doare ????? ( cat si cum vrei sa fie gratarul, banuiesc ca ptr bocaporti te intereseaza . ) Revin la Halny. Cum nimeni nu-mi da nici o idee cu privire la radar...... am "tras" una bucara juma* de reflector aproape gata...... urmeazarestul de jumate si...... alte reflectoare
memorat

Cristi

• Modelist
  • Mesaje postate: 205
  • Gotta love the MiGs!!
« Răspuns #146 : 02-07-2013, 14:20:26 »

:1: :1: :1: :1: :1:  superrrrr!!!
memorat
,, We don`t need no education, we don`t need no thoughts control!"-Pink Floyd

tavi

• Vizitator
« Răspuns #147 : 03-07-2013, 09:35:14 »

Gata cu primul reflector . Si-a primit si sticla......... urmeaza becu .  :28: :28:  Mai am 3 bucati
memorat

florin77

• Modelist
  • Mesaje postate: 412
« Răspuns #148 : 03-07-2013, 22:47:52 »

Reflectorul arta minunat.  :27: ps: Da, pentru bocaporti imi trebuie. O sa vedem cum va iesi cu piesele din kit, pe mine ma doare cum scot nuanta de lemn cu vopseluri de la Revel (enamel)  :'( . Am vazut combinatia ta de la "Le Coureur 1776" si m-a pus pe ganduri  :1: .
memorat

tavi

• Vizitator
« Răspuns #149 : 05-07-2013, 20:35:56 »

......... pentru bocaporti imi trebuie. O sa vedem cum va iesi cu piesele din kit, pe mine ma doare cum scot nuanta de lemn cu vopseluri de la Revel (enamel)  :'( ............
Pai.... zi o vorba, niste dimensiuni si se face. Treaba cu imitatia lemnului cu enameluri e mai....... complicata nitel. Daca era vorba de acrilice se rezolva mai usor, dar banuiesc ca stii...... iar cu enamel la carton....... slabe sanse sa obtii efectul dorit vreodata , mult mai bine incerci combinatii cu acrilice sau uleiuri, tragi niste probe pe bucatii de carton de acceasi textura ca cel folosit la kit si te joci pana-ti iese efectul dorit, de restul se ocupa experienta (experienta de care tu nu duci lipsa  :10: :10:  {sti tu ce vreau sa zic si unde bat})
memorat
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Mergi Sus